Kényelmesen is hibátlan a Veszprém

2013.11.30. 19:43

Az MKB-MVM Veszprém 2013-ban utolsó Bajnokok Ligája csoportmeccsét játszotta, és mivel az orosz Szentpétervár az első meccsen - hazai pályán - 14 góllal kikapott, a magyarországi visszavágón csak az volt a kérdés, mennyivel fog nyerni a magyar bajnok.

Nagy László ugyan bemelegített a társaival, nem lépett pályára, a sérülése után még nincs tökéletes állapotban, a rivális pedig nem kívánta meg, hogy feltétlen játszania kelljen a legjobb magyarnak.

Fazekas Nándor kezdett a kapuban, az első félidőben pedig hét gólt kapott. 13-7-tel fordultak a csapatok, és Iváncsik Gergő három zsinórban lőtt góljával – háromféle technikai megoldást választott -, a 44. percben már tíz gólt volt a különbség. (20-10)

Tíz perc múlva ismét számolhatott a hazai közönség az ellenfélre, mert 26-16 lett.

A hajrára is maradt a kényelmes tempó, amivel a Veszprém könnyen kontrollálta a meccset, ezzel pedig nem maradt veszélyben, hogy hét forduló a magyar bajnok maradhasson az egyeten száz százalékos csapat a BL-ben. Csak a tíz gól nem maradt meg, mert az oroszoké lett az utolsó gól, amivel 29-20 lett a vége.

Hét forduló után a Veszprém 14 pontja van, a német Löwennek 11, így ha a két papírforma győzelmet - Zaporizzsja idegenben, Zágráb itthon - hozzák a mieink, akkor egy vereséggel is megtarthatják első helyüket.

Az EHF Kupában érdekelt Pick Szeged az idegenbeli győzelem után itthon 31-25-re verte a portugál Benficát, így a tizenhat csapatos középdöntőbe került.