Elemér
0 °C
10 °C

A halálos beteg Böhn Magyarországra utazna, hogy elbúcsúzzon csapatától

2013.12.27. 13:13

A magyar női kézilabda-válogatott halálos beteg szövetségi kapitány, Karl-Erik Böhn azt tervezi, hogy Norvégiából Magyarországra látogat, hogy elbúcsúzzon, írja a Blikk.

„Tudom, hogy Magyarországon is rengetegen szeretnek és szorítottak értem, amikor kórházban voltam. A csapatommal, a lányokkal is szeretnék találkozni. Azt terveztem, hogy együtt nyerjük meg a jövő évi hazai rendezésű Eb-t. Azonban most már csak szeretnék elbúcsúzni tőlük, s a magyar barátaimtól is. Ha lesz rá lehetőségem, még egyszer mindenképpen Budapestre utazom" – mondta.

Böhn 2011-ben vette át a magyar válogatott irányítását, és vezetésével a csapat tavaly decemberben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. Ezután két hónappal leukémiát diagnosztizáltak nála. A kezelések után tünetmentes volt, azt tervezte, januárban Magyarországra látogat.

A norvég szakember szenteste előtt egy nappal tudta meg a sokkoló hírt orvosaitól: hiába a korábbi kemoterápiás kezelések és a csontvelő-átültetés, menthetetlen, nincs gyógymód a betegségére.