Böhn mindenkitől elbúcsúzott

2014.01.06. 09:37

„Sajnos, ez lesz az utolsó bejegyzésem ezen az oldalon” – kezdte búcsúüzenetét blogján Karl-Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akinek leukémiája gyógyíthatatlan. 

Az edző azt írja, hogy az angol Premier League-ben szereplő Cardiff egy új szurkolót nyert azzal, hogy kinevezték menedzsernek a norvég Solskjaert. „Sajnálom, Leeds, nincs már annyi időm, hogy kivárjam, amíg feljut a csapat" – tette hozzá. 

„A mának élünk, és az esetek kilencven százalékában csak magunkra gondolunk. Mindenkinek meg kell vívnia a saját harcát, és nem azzal foglalkoznia, hogy mit gondolnak mások. Az emberek jól elvannak a maguk életével, bízz magadban, és hidd el, hogy elég jó vagy" – folytatódik a bejegyzés.

„Arra tanítottak minket, hogy az életben a boldogságot és az örömöt keressük, a fájdalom, a nehézségek pedig rossz dolgok. Én nem hiszek ebben, szerintem mindkettőnek jelen kell lennie az életünkben. Az elmúlt egy évem tele volt nehézségekkel, karácsonykor megkaptam a halálos ítéletemet. Mégis most, január 3-án, vagyok a legboldogabb és a legharmonikusabb. Nem tudom, mitől van ez, de segít, hogy pozitívan fogjam fel az életet, ne vegyek semmit túl komolyan. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egyszer meghalunk" - osztotta meg tanácsait a negyvennyolc éves szakember.

Böhn megköszönte családjának, barátainak, ápolóinak a támogatást, majd néhány idézettel búcsúzott bejegyzésében, azt kívánja olvasóinak, hogy vigyázzanak szeretteikre, éljék az életüket, és ne riadjanak meg a kihívásoktól. 

Karl-Erik Böhnnel karácsony előtt egy nappal közölték orvosai, hogy gyógyíthatatlan a betegsége, miután ismét rákos sejteket találtak a szervezetében. Az év végén azt írta levelében, büszke, hogy Magyarországot képviselhette, ez volt élete legboldogabb időszaka.