Görbicz a világ második legjobb kézise

2014.01.06. 17:13

A handball-planet.com szakportál szavazásán a Győri Audi ETO-ban játszó Heidi Löke lett a világ legjobb játékosa, mögötte Görbicz Anita, az ETO és a magyar válogatott irányítója végzett. Görbicz az év irányítója címet is megkapta. Görbicz jelölt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség választásán is a 2013-as év legjobb női kézilabdázója címre.

Az abszolút listára Löke és Görbicz mellett még három győri játékos került, Katrine Lunde, Andre Lekics és Katarina Bulatovics is a legjobbak között végzett.

Lunde a legjobb kapus is lett, Löke a beállók között lett első, Bulatovics pedig a jobbátlövő poszton. A balátlövőben a szintén győri Eduarda Amorimot választották legjobbnak.

A handball-planet.com választásának eredményei

Abszolút sorrend:

1. Heidi Löke (norvég, Győri Audi ETO) 27 pont

2. Görbicz Anita (magyar, Győri Audi ETO) 23 pont

3. Katrine Lunde (norvég, Győri Audi ETO) és Alexandra do Nascimento (brazil, Hypo NÖ) 22-22 pont

5. Andrea Lekics (szerb; Győri Audi ETO és Vardar Szkopje) és Katarina Bulatovics (montenegrói; Valcea és Győri Audi ETO) 21-21 pont

A posztonénti győztesek:

Kapus: Katrine Lunde

Jobbszélső: Alexandra do Nascimento

Jobbátlövő: Katarina Bulatovics

Irányító: Görbicz Anita

Beálló: Heidi Löke

Balátlövő: Eduarda Amorim (brazil, Győri Audi ETO)

Balszélső: Ann Grete Nörgaard (dán, Holstebro)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!