A magyar kézielnök meglátogatja Karl Erik Böhnt

2014.01.09. 14:44 Módosítva: 2014.01.09. 15:18

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, Vetési Iván a közeljövőben Norvégiában látogatja meg Karl Erik Böhnt, a női válogatott gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szövetségi kapitányát.

„Mindenkit, így minket is sokkolt a hír, hogy Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan beteg. A szövetség mindent megtesz, hogy segítse a norvég edzőt” – mondta Vetési Iván a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a vasárnap kezdődő férfi Európa-bajnokság felvezetéseként tartottak. Hozzátette: a közeljövőben Norvégiában meglátogatják a leukémiával kezelt Böhnt, írta az MTI.

Az MKSZ elnöke kiemelte: az elnökség a lehető legrövidebb időn belül eldönti, ki vezesse a női válogatottat a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon, és a remények szerint a 2016-os riói olimpián.

Böhn szervezetében egy évvel ezelőtt mutattak ki vérrákot, hosszú gyógykezelés után novemberben gyógyultnak nyilvánították. Karácsony előtt azonban közölték vele norvég orvosai, hogy ismét rákos, és gyógyíthatatlan beteg.