A németek is jöhetnek a kézi-vb-selejtezőn

2014.01.20. 10:16

Az Európa Kézilabda Szövetség (EHF) rangsorolta a csoportok negyedik helyezettjeit, és ebből az összevetésből a szerbek kerültek ki a legjobban, ami azért fontos, mert a 2015-ös világbajnokság selejtezőinek sorsolásakor ők kiemeltek lesznek.

A 2015-ös katari világbajnokság pedig azért fontos, mert a győztes közvetlenül kijut az olimpiára, a másodiktól a hetedik helyig pedig a válogatottak olimpiai selejtezőre mehetnek.

A világbajnoki selejtezők nem kiemeltjei tehát már megvannak. Íme az országok: Bosznia, Litvánia, Németország, Görögország, Románia, Szlovénia, Norvégia, Csehország, Montenegró.

A kiemelteknél egyelőre Szerbia helye biztos. Hozzájuk csatlakozik még az Európa-bajnoki középdöntőből nyolc ország, azok, akik nem kerülnek be a legjobb négybe.

Ha Magyarország nem lesz elődöntős - pillanatnyilag erre van nagyobb esély -, értelemszerűen ide kerül, a sorsolásnál pedig jó lenne majd elkerülni a németeket és Norvégiát is, a szlovénok legutóbb vb-negyedikek voltak. Míg a legkönnyebben verhető természetesen a görög, litván duó.