Ez a kézigól tényleg kegyelemdöfés volt

2014.01.20. 16:37

A fehérorosz válogatott óriási lehetőséget szalasztott el a férfi kézilabda-Európa-bajnokságon. Bár öt perccel a vége előtt még négy góllal vezetett, végül egy góllal kikapott Lengyelországtól. Nem véletlenül választották a vasárnap legjobb góljának Mariusz Jurkiewiczét, ami feltette a koronát a drámai mérkőzésre.

A fehéroroszok az Eb előtt a gyöngyösi felkészülési tornán már elkapták a lengyeleket, 29-28-ra nyertek, és erre Dániában is megvolt az esélyük. Öt perccel a meccs vége előtt még 29-25-re vezettek.

Még 57.35-nél is úgy tűnt, az előny kitart, 30-27-re vezettek ekkor a fehéroroszok, a lengyelek azonban hihetetlen precízen játszottak a hátralévő időben. Előbb Jurkiewicz faragta a különbséget, majd a lengyelek labdát szereztek, és egy hetes után máris csak egy volt a különbség.

A nap gólja: a lengyel-beloruszon

A fehéroroszok elbátortalanodtak, nem is jutottak lövésig, támadóhiba miatt még a labdát is elveszítették, a lengyelek pedig megint nem hibáztak. Rutenkáéknak fél percig kellett volna valahogy eldugniuk a labdát, hogy legalább a döntetlen meglegyen, de ez nem sikerült nekik. Blokkolt lövésből indultak a lengyelek, majd egy kiállítás után Jurkiewicz tette teljessé az örömmámort, a 6-1-es rohamot, és két másodperccel a vége előtt kapuba bombázott, előtte egy remek indulócsellel tette szabaddá az útját.