Mocsai Lajos válaszolt Nagy kritikájára

2014.01.21. 16:04

Nagy László azt írta a Twitteren, nem érti, miért nem játszott a második félidő első 20 percében az elsőben a dánoknak három gólt lövő Ancsin Gábor. (Az Eb-középdöntőt 28-24-re a dánok nyerték.)

Mocsai Lajos szövetségi kapitány válaszolt az Európa-bajnokságtól térdsérülése miatt távol maradó átlövő kritikus felvetésére.

A dánok ellen Ancsin Gábor az első félidőben a hosszú oldalon játszott, így mind támadó-, mind védőfeladatát el kellett látnia, és a szünetben jelezte, hogy a második félidő első 10-15 percére pihenőt kér. Megadtuk neki, hiszen Nagy László hiányában ő az első számú jobbátlövőnk, komoly sorozatterhelést kap, Mocsai Tamás pedig térdoperáció után rögtön mérkőzéseken tért vissza a versenyzésbe. Gábor tehát a saját kérésére a második játékrész során később kapcsolódott be a játékba, majd megsérült. Bízom benne, hogy szerda reggelre mindenki játékra készen áll majd, hiszen az Ausztria elleni találkozó előtt reggel kilenc óráig kell jeleznünk, ha esetleg cserére kényszerülünk” - fogalmazott a szakember.

Szerdán Ausztria az ellenfél, a csoport harmadik helye úgy érhető el, ha például öttel nyerünk, Izland pedig néggyel kap ki az eddig hibátlan címvédő és házigazda dánoktól.