Lehet hiányérzetünk a kézi-Eb miatt

2014.01.21. 21:57

Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint lendületből kell lejátszani szerdán az osztrákok elleni mérkőzést a dániai férfi Európa-bajnokság herningi középdöntőjének záró fordulójában.

A szakember a kedd esti tréningen azt mondta, bízik benne, hogy a csapat úgy léphet pályára a Jyske Bank Boxenben, hogy addigra már biztos a helye Európa legjobb nyolc csapata között. Ehhez az kell, hogy előzőleg a macedónok ne nyerjenek a spanyolok ellen, írja az MTI. 

"Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan motiváltan fogunk küzdeni, mint eddig, és remélem, minden játékos egészséges lesz" - mondta a szakember, arra utalva, hogy a keret nagy részén egy vírusos fertőzés ment keresztül. Mocsai hozzátette: gondolkodott a fiatal Zdolik Bence szerepeltetésén is, de a balatonfüredi átlövő kötőhártya-gyulladást kapott, így aligha játszhat majd.

"Sok minden szerencsésen alakult, ugyanakkor lehet némi hiányérzetünk, hogy az izlandiak ellen végül csak egy pontot szereztünk. Nem mondom, hogy jobb lenne a helyzetünk, de mindenképpen könnyebb szituációt teremtett volna" - mondta Vetési Iván MKSZ vezetője, aki Herningben nézte meg a csapat edzését. Vetési kiemelte, a magyar válogatott így is erőn felül teljesít, azok után, hogy egy vírus söpört végig a kereten. 

Ancsin Gábor, akinek a dánok elleni meccsen megsérült a térde, egy speciális bandázsban érkezett az edzésre, rövid idő után jelezte Erdélyi Gábor csapatorvosnak, hogy fájdalmai vannak. 

"Eléggé szúr a térdem a kitámasztásoknál. Folytatjuk még ma és holnap is a kezeléseket, nagyon remélem, hogy tudok majd játszani, de ez szerintem csak a mérkőzést megelőző bemelegítésnél dől majd el" - mondta Ancsin.

Az osztrákokkal kapcsolatban Mocsai Lajos megjegyezte, hogy az izlandi Patrekur Johannesson által gondosan összerakott, kiváló csapat elsősorban az idegenlégiósokra épít. 

Hozzátette, irányító-átlövő poszton a magyar származású Szilágyi Viktor semlegesítése a legfontosabb feladat, és fel kell készülni négy-öt tipikus játékukra. Nem szabad hosszú támadásokat engedni nekik, amikor pedig nálunk a labda, akkor a várható hatos zónájuk elleni alapjátékainkat kell alkalmaznunk - mondta.

A magyar válogatott a középdöntő szerdai záró fordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára. Abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a Mocsai-csapatnak lesz jobb a gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.

A magyar válogatott a középdöntő szerdai zárófordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára, abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig kikap a dánoktól úgy, hogy a végelszámolásban jobb a magyarok gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.