Ancsin helyett Zdolik a kéziválogatottban

2014.01.22. 09:54

A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét cserélte be a magyar csapat az Ausztria elleni utolsó Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzésre.

Mivel reggel kilenc óráig be kellett jelenteni a cserét az EHF-nél, ezért gyors döntést kellett hoznunk Ancsin Gábor reggeli orvosi vizsgálata után” mondta el Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Mivel a játékos szúró fájdalmat érez, ezért Zdolik Bencét neveztük a helyére, akinek a bevetését egyébként is terveztük a torna folyamán. Ancsin Gábor kiesésével jobbátlövő poszton Mocsai Tamás mellett Gulyás Péter lehet az alternatívánk, illetve a kétirányítós játék, azonban a poszt megoldását nagyban befolyásolja a védekezés hatékonyságának fenntartása" – tette hozzá a kapitány.

„Ancsin Gábor állapota jelentősen javult, de a szerda reggeli vizsgálat során a térdére felhelyezett speciális bandázs viselése mellett is a kitámasztó mozdulatoknál fájdalmat érzett. Ezért az a döntés született, hogy a játékos gyógyulását nem kockáztatjuk, az Ausztria elleni mérkőzésen nem lép pályára. Kezelését folytatjuk” –  mondta el dr. Erdélyi Gábor csapatorvos. 

Magyarország 18.15-től játszik, ha öt góllal veri soron következő riválisát – nem lesz könnyű, mert a spanyolok ellen a döntetlenért támadhattak a végén, sikertelenül –, a már biztosan csoportelső, házigazda, címvédő Dánia pedig nem veri néggyel Izlandot, akkor marad a csoportja negyedik helyén.

Ha a dánok néggyel vagy többel vernék riválisukat, akkor az ötödik helyért is játszhatnánk, és minimum beállítaná legjobb Európa-bajnoki szereplését, hiszen egyszer voltunk hatodikak. A hetedik helyért már nem játszanak, automatikusan rangsorolnak.