Hazajönne a kézi-Eb szupergólosa

2014.01.28. 14:03

Lékai Máté kézilabdázó nyáron elhagyja szlovén csapatát, és hazaszerződne vagy a francia bajnokságban folytatná. A válogatott irányító a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: a Celje már igazolt is a posztjára. Lékai szerint a magyar válogatottnak lerohanásokban, indításgólokban kellene a legnagyobbat fejlődnie.

„Aligha folytatom a nyártól Celjében, hiszen a klub is egyértelművé tette a szándékait azzal, hogy már igazolt Mariborból egy irányítót a következő szezonra. Nem látom még a jövőmet, de reményeim szerint rövidesen eldől. Legszívesebben hazajönnék kézilabdázni vagy Franciaországba igazolnék, ezek a prioritásaim, ezen dolgozunk” – mondta Lékai.

Az irányító beszélt zseniális átemelős Eb-góljáról is: „Azért úgy, hogy a kapus ott van, nagyon ritkán lehet ilyen egészpályás gólt lőni, nekem szerencsém is volt ezzel a norvégok ellen. Üres kapura szerintem minden játékos bedobja az ilyet tízből kilencszer, de ezúttal bent állt a kapus, ráadásul induló szélső sem volt – ez azért igen nehéz. Én az Eb-n legjobban a norvégok elleni első félidőben játszottam, csapatként pedig nekem a macedónok ellen tetszettünk legjobban. Azt a fölényt előre nem vártam. Egyébként szerintem a magyar válogatottnak az élmezőnyhöz képest lerohanásokban, indításgólokban kellene a legtöbbet fejlődnie.”

„Szlovéniát kaptuk a vb-selejtezőn, az ottani bajnokságban játszva mondhatom: borzasztó nehéz lesz ellenük, már az áprilisi közös válogatott gyakorlást nekik kell szentelnünk. Rengeteg gyors lábú irányítójuk van, ami nem fekszik nekünk, mert a mi védekezésünk a robusztus, nagyobb lövők ellen működik jobban, ez most hátrány lehet számunkra. Ugyanígy kevéssé ízlik nekünk, hogy ők rengeteg akciót fejeznek be szélről, ennek ellenére bízom a vb-kijutásban” – vázolta a folytatást Lékai.