A BL-győztes ellen folytatja a Győr

2014.02.01. 11:02

A téli szünet után folytatja a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC, amely a középdöntő szombati rajtján új helyszínen, az Egyetemi Csarnokban fogadja a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát.

Az átépítés miatt zárva tartó Magvassy Csarnokból kiszorult győriek panaszkodtak, hogy az új helyen hideg van, de remélik, hogy a több ezer nézőnek köszönhetően megfelelő hőmérsékletben játszhatnak majd. A két csapat jól ismeri egymást, az elmúlt években sokszor találkoztak, a Podgorica 2012-ben éppen a győrieket legyőzve nyerte meg a BL-t.

Az ETO a mezőnyben egyedüliként zárta százszázalékos mérleggel a csoportkört. A csoportban a másik két csapat, a szlovén Krim Ljubljana (2001, 2003) és a norvég Larvik (2011) szintén nyert már BL-t. A másik ágon a dán Midtjylland, a macedón Vardar Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC lényegesen gyengébb. A két csoport első és második helyezettje jut majd a májusi, budapesti négyes döntőbe.

A BL-ben indult, ám a rossz csoportszereplés miatt a KEK-nyolcaddöntőbe átkerült FTC-Rail Cargo Hungaria a norvég Bergent kapta ellenfélnek. A zöld-fehérek 2011 és 2012 után ismét szeretnék megnyerni a KEK-et.

Ugyanebben a kupában az Érd a német Buxtehudéval került össze, bravúr kell a továbbjutáshoz. A női EHF-kupában két magyar csapat, az Ipress Center-Vác és a Fehérvár játszik, és biztos, hogy egyikük továbbjut, mivel egymással kerültek össze. Októberben az NB I.-ben a váciak simán nyertek Székesfehérváron.

A magyar csapatok hétvégi programja:

Szombat

Női BL, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:

Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 18.30

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Érd-Buxtehude (német) 15.30

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Fehérvár KC - Ipress Center-Vác 16.00

vasárnap

Női KEK, nyolcaddöntő:

Visszavágó:

Veszprém Barabás-Duna Takarék - Loiret (francia), Saran 18.00

1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Bergen (norvég) 19.15