A Győri ETO még nem volt ilyen bizonytalan

2014.02.01. 20:24 Módosítva: 2014.02.01. 20:36

Az elmúlt évek egyik legbizonytalanabb játékát mutatták be a győri női kézisek a Buducsnoszt Podgorica elleni mérkőzésen, hazai pályán a Bajnokok Ligája középdöntőjének csoportkörében (23-23).

A montenegrói csapat kicsit lassan kezdett, a Győri Audi ETO 11 perc után 5-3-ra vezetett, innentől azonban majdnem végig a vendégekről, elsősorban azok kapusáról, Wolteringről szólt a mérkőzés. A kétgólos hazai előnyből nagyon gyorsan vezetést szerzett a Buducsnoszt, amiből a félidőre 13-9-es állást kovácsoltak. A német Clara Woltering fantasztikusan védett, majdnem végig 55%-os mutatója volt, és több mint kétszer annyi hárítása volt, mint Lundénak a túloldalon.

A második félidőben Ambros Martinnak sikerült egy jókor kikért időkéréssel felráznia a csapatot, az 5-2-es fordulat pedig a vezetést is meghozta a Győrnek 19-18-as állásnál – ekkor már 35 perce nem volt előnyben a BL-ben címvédő alakulat. A jó hazai sorozatra azonban volt válasza a montenegrói csapatnak, amely szintén egy időkérés után indult be és két perc alatt újra irányítása alá vette a mérkőzést.

A hajrá kezdetekor volt kétgólos előnye is a vendégeknek (20-22), ám Görbicz és Amorim góljaival két perccel a vége előtt újra egyenlő lett. A végére Lunde ráérzett, hogy a szélről csak a rövid felsőt lövik a Buducsnosztból, ám hiába védett, a másik kapunál nem járt hetes Amorim lerántásáért.

A tapasztalatlan orosz bírók nem tudták kézben tartani a mérkőzést, rengeteg hibás ítéletet hoztak és egyáltalán nem voltak következetesek a szabályok érvényesítésében. Amorim visszahúzásánál is ez volt, de ugyancsak büntetés nélkül maradt, amikor Knezsevics maradt lent egy nagyon komoly ütközés után 1,5 perccel a vége előtt.

Az ápolás után a Győr nagyon elhamarkodta a támadást, Amorim 10 méterről lőtte kapura, amit Woltering könnyedén hárított, 45 másodperccel a vége előtt pedig Byzdra büntetett. Ambros Martin időkérése után Amorim már betöréssel próbálkozott, eredményesen, Lunde pedig hárította az utolsó lövést, így 23-23 lett a vége.

A Győr sorban 18 BL-csoportmeccsen nyert, a 19. nem sikerült, a Buducsnoszt így nagyon fontos ponthoz jutott a címvédő otthonában.

A mérkőzés után Ambros Martin, a Győr vezetőedzője azt mondta, hogy bár sokkal nehezebb az idei BL-szezon, hiszen ők a címvédők, de nincs komoly baj a csapatnál. Még idény eleji formában vannak, de amikorra kell, fel tudnak majd pörögni. Kiemelte azt is, hogy nagyon fontos, hogy egy pontot megszereztek a Buducsnoszt ellen, hiszen a folytatás sokkal nehezebb lett volna, ha vereséggel kezdenek.

A csoport másik mérkőzésén a szlovén Krim Ljubljana 24-18-ra nyert a norvég Larvik ellen.