Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Negyven gólt dobott az FTC

2014.02.02. 21:15

A Bajnokok Ligájából a kupagyőztesek kupájába átkerült FTC hazai pályán tízgólos győzelmet aratott a norvég Bergen ellen a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.

A mérkőzés Karl Erik Böhn halála miatt gyászszünettel kezdődött, az első támadást a kékben játszó norvégok gólra váltották. A Fradinak Pena büntetőjével sikerült azonnal kiegyenlíteni. A vendégek az első hetesüket kihagyták Szikora védte Gossé kísérletét, írta a klub hivatalos honlapja.

A mérkőzés első részében elég kiegyenlített küzdelem zajlott, majd a tizedik percben Pena hetesével először vezetett két góllal a Ferencváros. A hazaiak elkapták a ritmust, hiszen öt perccel később már négy volt a különbség, ezért a vendégek 10-6-nál időt kértek. A kékek nem jártak sikerrel, hiszen Gösse lövését Szikora védte. A nagyszerű formában lévő Zácsik duplájával a tizenhetedik percben már hat gól volt a Fradi előnye.

A tizenkilencedik percben emberelőnybe került a Fradi, aminek köszönhetően tíz góllal elhúztak a zöldek. A vendégek gólcsendjét végül Skokrand törte meg. Az első félidő utolsó részében a Bergen megpróbálta csökkenteni a különbséget, végül 22-14-nél vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészt a Fradi kezdte, azonban az első támadások mindkét oldalon kimaradtak. Végül Szucsánszki lőtte a félidő első és második gólját, így újra tíz gól lett a különbség. A norvégok három gyors találattal szépítettek. A harminckilencedik percben Pena a negyedik hetest is értékesítette, 26-17-re módosítva az állást. Nem sokkal később újra tíz gól volt a különbség.

A játék képe a félidő közepén sem változott, a Fradinak sikerült tovább növelnie az előnyét. A negyvenötödik percben már tizennégy gól volt a különbség. A hazai játékosok sok helyzetet hagytak ki, így a norvégok ismét feljöttek tízre, ezért Elek Gábor időt kért.

A félidő végén sok hiba jellemezte a két csapat játékát, a Fradi végül 40-30-ra győzött, így tízgólos előnnyel várhatja a visszavágót.

Női KEK, nyolcaddöntő:

1. mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria - Bergen (norvég) 40-30 (22-14)

A visszavágót jövő vasárnap rendezik.