Németh András lesz a női kézisek kapitánya

2014.02.04. 09:22

A Nemzeti Sport információi szerint eldőlt, Németh Andrást nevezik ki a magyar női kéziválogatott szövetségi kapitányának. A szakember érkezését a hét második felében jelenthetik be. 

A Magyar Kézilabda Szövetség az információt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánja. A kitétel ezúttal nem a diplomáciai szakzsargon alkalmazása, hiszen a szövetségi kapitány kinevezése az MKSZ Elnökségének jogköre, márpedig a testület semmiféle döntést nem hozott az ügyben, és az MKSZ Karl Erik Böhn temetéséig semmilyen módon nem foglalkozik a kérdéssel.

A lap úgy tudja, a magyar szövetségnek három jelöltje volt, a francia Olivier Krumbhol, a dán Jakob Vestergaard és Németh. Végül a hatvanéves magyar tréner mellett döntöttek, aki volt már korábban a válogatott edzője, és a múlt héten meg is erősítette, hogy tárgyal vele a szövetség. 

Németh 1998-ban egy rövid időre Zsiga Gyulával közösen, majd 2005-től három éven át már volt női kapitány, a válogatott vele lett 2005-ben, Szentpéterváron világbajnoki bronzérmes. 

Magyarország tíz hónap múlva Európa-bajnokságot rendez, ezért nincs idő a kísérletezésre, olyan szakember kell, aki jól ismeri a játékosokat. 

A kapitányi poszt az után üresedett meg, hogy a norvég Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan beteg lett, és a napokban elhunyt, a megbízott Hajdu János pedig csak a tavaly decemberi, szerbiai világbajnokság végéig vállalta a munkát.