Egy megingást észlelve nyert a Veszprém

2014.03.01. 15:27
A második félidő elején, emberelőnyben került hátrányba a Pick-Szeged, és onnan már tudott visszajönni a Veszprém ellen. Nagy rangadó volt, Nagy László az utóbbi évek legjobb Szegedet látta, ezért is nagy dolog, hogy legyőzték őket.

A magyar férfi kézilabda-bajnokság szuperrangadóját az MKB Veszprém és a Pick Szeged között nemcsak hatalmas szurkolói, de jelentős vezetői érdeklődés előzte meg.

Csányi Sándor MLSZ-elnök most szegedi tulajdonosként volt jelen, Navracsics Tibor miniszter a város szülötte, de a MOL-vezér Hernádi Zsolt (Videoton-támogató) és a producer Andy Vajna, a vb-döntős sakknagymester Lékó Péter, szakmai részről értelemszerűen Mocsai Lajos is megjelent.

Mindannyian egy végig hihetetlenül sportszerű, az ellenfelet megbecsülő, kulturált, magas színvonalú, fordulatos meccset láthattak. A focihoz szokott emberek azt is szemlélhették, mennyit jelent a két spanyol szakvezető meccselése, hogyan képesek egymás gondolatát olvasni, és eközben még taktikailag is átállítani csapatukat.

A Veszprém vezetett (4-2 is volt), de a hetedik perctől az első félidőben folyamatosan futott az eredmény után, és egyszer sem került előnybe.

Kallman egyenlített, és a svéd szélső mellett Mindegiának volt hatalmas szerepe abban, hogy a Szeged 7-5-re fordított.

Mikler jól védett, a másik oldalon nem találta meg Ortega edző a kapuban a megfelelő embert, Alilovic és Fazekas sem tudta megsegíteni a csapatát. A sok szegedi sérült ellenére a lehetőséget kapók nagy lelkesedéssel és pontosan játszottak, és a félidőig 13-12-re vezettek.

A második félidőben egy pillanat alatt fordult a kocka, a 34. percben két gyors indítás után a spanyol szélső Ugalde 16-14 módosította az állást emberhátrányban, és mindezt Alilovic bravúrjai után tette.

A horvát kapus innentől tartást adott csapatának, ziccereket fogott, a hazai csapat a 41. percre hirtelen ellépett négy góllal, de a Pick óriási akarattal visszajött a meccsbe.

Az utolsó kilenc perc előtt Ortega időt kért, akkor éppen 22-20-ra vezetett csapata, de úgy érezte, hogy emberelőnyben akár el is dőlhet a csata. Dzsamali elképesztően nagy gólt lőtt, a 24. találat pedig Tatai Péter piros lapos szabálytalansága után jött. A kapus kimozdult a kapujából, és mivel ütközött Ugaldéval, jogos volt a piros lap. Ilic ebből büntetett is, csak hetesből talált a kapuba a szerb átlövő, igaz négyszer is.

A 25-22-es végeredményt Iváncsik Gergő valamint a bosnyák Prce alakította ki.

Nagy László volt, hogy beállóból szerzett gólt, vagyis olyan taktikai elemeket is kezd megtanulni a Veszprém, amiket a Barcelona játszott. Nagy egyébként az utóbbi évek legjobb Szegedjét látta a pályán, amit az eredmény csak alátámaszt, mert három gólnál rendszerint többel kapott ki az utóbbi években.

Ha a Szeged még jobban tud tapadni az MKB-re, azzal jól jár mindkét csapat, mert a bajnoki döntő kiélezett lesz, és az itthoni bajnokikon is tudnak komoly meccset játszani, nem kell feltétlen a nemzetközi kupában keresni az ilyen hőfokú és iramú meccseket.

A bajnoki alapszakaszt nagy valószínűséggel a Veszprém nyeri.