Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy megingást észlelve nyert a Veszprém

2014.03.01. 15:27
A második félidő elején, emberelőnyben került hátrányba a Pick-Szeged, és onnan már tudott visszajönni a Veszprém ellen. Nagy rangadó volt, Nagy László az utóbbi évek legjobb Szegedet látta, ezért is nagy dolog, hogy legyőzték őket.

A magyar férfi kézilabda-bajnokság szuperrangadóját az MKB Veszprém és a Pick Szeged között nemcsak hatalmas szurkolói, de jelentős vezetői érdeklődés előzte meg.

Csányi Sándor MLSZ-elnök most szegedi tulajdonosként volt jelen, Navracsics Tibor miniszter a város szülötte, de a MOL-vezér Hernádi Zsolt (Videoton-támogató) és a producer Andy Vajna, a vb-döntős sakknagymester Lékó Péter, szakmai részről értelemszerűen Mocsai Lajos is megjelent.

Mindannyian egy végig hihetetlenül sportszerű, az ellenfelet megbecsülő, kulturált, magas színvonalú, fordulatos meccset láthattak. A focihoz szokott emberek azt is szemlélhették, mennyit jelent a két spanyol szakvezető meccselése, hogyan képesek egymás gondolatát olvasni, és eközben még taktikailag is átállítani csapatukat.

A Veszprém vezetett (4-2 is volt), de a hetedik perctől az első félidőben folyamatosan futott az eredmény után, és egyszer sem került előnybe.

Kallman egyenlített, és a svéd szélső mellett Mindegiának volt hatalmas szerepe abban, hogy a Szeged 7-5-re fordított.

Mikler jól védett, a másik oldalon nem találta meg Ortega edző a kapuban a megfelelő embert, Alilovic és Fazekas sem tudta megsegíteni a csapatát. A sok szegedi sérült ellenére a lehetőséget kapók nagy lelkesedéssel és pontosan játszottak, és a félidőig 13-12-re vezettek.

A második félidőben egy pillanat alatt fordult a kocka, a 34. percben két gyors indítás után a spanyol szélső Ugalde 16-14 módosította az állást emberhátrányban, és mindezt Alilovic bravúrjai után tette.

A horvát kapus innentől tartást adott csapatának, ziccereket fogott, a hazai csapat a 41. percre hirtelen ellépett négy góllal, de a Pick óriási akarattal visszajött a meccsbe.

Az utolsó kilenc perc előtt Ortega időt kért, akkor éppen 22-20-ra vezetett csapata, de úgy érezte, hogy emberelőnyben akár el is dőlhet a csata. Dzsamali elképesztően nagy gólt lőtt, a 24. találat pedig Tatai Péter piros lapos szabálytalansága után jött. A kapus kimozdult a kapujából, és mivel ütközött Ugaldéval, jogos volt a piros lap. Ilic ebből büntetett is, csak hetesből talált a kapuba a szerb átlövő, igaz négyszer is.

A 25-22-es végeredményt Iváncsik Gergő valamint a bosnyák Prce alakította ki.

Nagy László volt, hogy beállóból szerzett gólt, vagyis olyan taktikai elemeket is kezd megtanulni a Veszprém, amiket a Barcelona játszott. Nagy egyébként az utóbbi évek legjobb Szegedjét látta a pályán, amit az eredmény csak alátámaszt, mert három gólnál rendszerint többel kapott ki az utóbbi években.

Ha a Szeged még jobban tud tapadni az MKB-re, azzal jól jár mindkét csapat, mert a bajnoki döntő kiélezett lesz, és az itthoni bajnokikon is tudnak komoly meccset játszani, nem kell feltétlen a nemzetközi kupában keresni az ilyen hőfokú és iramú meccseket.

A bajnoki alapszakaszt nagy valószínűséggel a Veszprém nyeri.