Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Minden brutalitás teteje: Görbiczet lefejelték

2014.03.10. 13:04

A Bajnokok Ligája-címvédő Győr már a múlt héten bejutott a sorozat májusi, budapesti négyes döntőjébe, vasárnap este pedig az volt a tét, hogy a csoport első helyét is megszerezze.

A hazai döntetlen (23-23) után idegenben is döntetlent játszott a Buducsnoszt Podgoricával (26-26), ezzel pedig jelentős lépést tett a csoport első helye felé, mert már csak a kiesett Larvikot kell hazai pályán legyőzni.

A Győr kemény meccsen van túl, az utolsó másodpercekben botrányos lett a meccs.

Így fejelték le Görbiczet

Milena Knezsevics ugyanis lefejelte a magyar irányító Görbicz Anitát. A felvételeken is jól látszik, hogy odamegy hozzá, és nem véletlenül, hanem szándékosan az arcába fejel. Majd igen szánalmas módon látványosan elterül.

Görbicz meg is mutatta a bíróknak, mi történt, mert azok nem láttak semmit, de akkor már a két dán játékvezető (Poulsen, Mortensen) kezéből kicsúszott az irányítás, a győri támadásoknál három átadás után passzív jelzést mutattak, míg a hazaiak akár két percig is támadhattak.

"Hivatalos levelet nyújtunk be az EHF Versenybizottságának.     Ebben arra kérjük a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelméért, illetve hogy a Bajnokok Ligájához méltatlan sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye. Nemcsak a jelen eset megfelelő szankcionálását szeretnénk elérni, hanem azt is, hogy a jövőben az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedéseknek elejét vegyük ” - nyilatkozta Kelecsényi Ernő a Győri Audi ETO KC elnöke.

Görbicz Anita így látta a történteket: "Felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A tegnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a beadvány eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán."  

„Ambros Martínt még nem láttam ennyire feszültnek, az időkérésnél be is ment a bírókhoz, és elmondta nekik, hogy képzelik, hogy nem engedik őket támadni. Görbicz Anita is rendkívül feldúlt volt. Ő már ugyan hozzászokott a sorozatos durva szabálytalanságokhoz, de ez a fejelés most érezhetően túlment minden határon. Knezsevics végig indolensen játszott, egyetlen gólját ugyan kettős emberhátrányban dobta, de egyébként nem volt jó. Úgy játszott, ahogy általában a csapata szokott: durván, alattomosan. A sportpályán ilyen nem engedhető meg, nagy kérdés, hogy az EHF hogyan tekinthet még mindig a Moraca-sportcsarnokra úgy, mint egy sportpályára” – mondta a meccset közvetítő Digisport kommentátora, Egri Viktor.

Szerinte tudatosan provokálni akarták Görbiczet, hogy egy esetleges törlesztésnél őt is el lehessen tiltatni a négyes döntőről, ezért csak dicsérni lehet: uralkodott magán, és nem akart visszaütni.

Ha az EHF komolyan veszi magát, Knezsevicset el kellene tiltania ezért a mozdulatért, akár még a négyes döntőről is.

Sokat elárul a meccsről, hogy a második félidő 50 perces volt.