Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Minden brutalitás teteje: Görbiczet lefejelték

2014.03.10. 13:04

A Bajnokok Ligája-címvédő Győr már a múlt héten bejutott a sorozat májusi, budapesti négyes döntőjébe, vasárnap este pedig az volt a tét, hogy a csoport első helyét is megszerezze.

A hazai döntetlen (23-23) után idegenben is döntetlent játszott a Buducsnoszt Podgoricával (26-26), ezzel pedig jelentős lépést tett a csoport első helye felé, mert már csak a kiesett Larvikot kell hazai pályán legyőzni.

A Győr kemény meccsen van túl, az utolsó másodpercekben botrányos lett a meccs.

Milena Knezsevics ugyanis lefejelte a magyar irányító Görbicz Anitát. A felvételeken is jól látszik, hogy odamegy hozzá, és nem véletlenül, hanem szándékosan az arcába fejel. Majd igen szánalmas módon látványosan elterül.

Görbicz meg is mutatta a bíróknak, mi történt, mert azok nem láttak semmit, de akkor már a két dán játékvezető (Poulsen, Mortensen) kezéből kicsúszott az irányítás, a győri támadásoknál három átadás után passzív jelzést mutattak, míg a hazaiak akár két percig is támadhattak.

"Hivatalos levelet nyújtunk be az EHF Versenybizottságának.     Ebben arra kérjük a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelméért, illetve hogy a Bajnokok Ligájához méltatlan sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye. Nemcsak a jelen eset megfelelő szankcionálását szeretnénk elérni, hanem azt is, hogy a jövőben az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedéseknek elejét vegyük ” - nyilatkozta Kelecsényi Ernő a Győri Audi ETO KC elnöke.

Görbicz Anita így látta a történteket: "Felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A tegnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a beadvány eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán."  

„Ambros Martínt még nem láttam ennyire feszültnek, az időkérésnél be is ment a bírókhoz, és elmondta nekik, hogy képzelik, hogy nem engedik őket támadni. Görbicz Anita is rendkívül feldúlt volt. Ő már ugyan hozzászokott a sorozatos durva szabálytalanságokhoz, de ez a fejelés most érezhetően túlment minden határon. Knezsevics végig indolensen játszott, egyetlen gólját ugyan kettős emberhátrányban dobta, de egyébként nem volt jó. Úgy játszott, ahogy általában a csapata szokott: durván, alattomosan. A sportpályán ilyen nem engedhető meg, nagy kérdés, hogy az EHF hogyan tekinthet még mindig a Moraca-sportcsarnokra úgy, mint egy sportpályára” – mondta a meccset közvetítő Digisport kommentátora, Egri Viktor.

Szerinte tudatosan provokálni akarták Görbiczet, hogy egy esetleges törlesztésnél őt is el lehessen tiltatni a négyes döntőről, ezért csak dicsérni lehet: uralkodott magán, és nem akart visszaütni.

Ha az EHF komolyan veszi magát, Knezsevicset el kellene tiltania ezért a mozdulatért, akár még a négyes döntőről is.

Sokat elárul a meccsről, hogy a második félidő 50 perces volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?