A Győr indoklást vár Knezsevics büntetésére

2014.03.20. 15:01

A Győr Audi ETO KC indoklást kér az Európai Kézilabda Szövetségtől, hogy a fegyelmi bizottság miért két Bajnokok Ligája-mérkőzésre tiltotta el a Görbicz Anitát szándékosan lefejelő podgoricai Milena Knezsevicset.

Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta: levelet írtak az EHF főtitkárának, Michael Wiederernek.

"Jeleztük, hogy szerintünk milyen kockázatot rejt az eset" – tette hozzá Kelecsényi.

A március 9-én a montenegróiak utolsó támadásánál, 26-26-nál Knezsevics a győri irányító felé fordult, és az arcába fejelt. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig kevéssel később dőlt el, ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre, mi történt, a fejelést a meccs jegyzőkönyvében sem rögzítették.

A Győr másnap jelezte az esetet az európai szövetségnél, az EHF pedig március 13-án kétmeccses eltiltással büntette Knezsevicset, aki így a májusi, budapesti négyes döntő második napján, a helyosztón már pályára léphet. A montenegrói játékos – még a döntés előtt – nyílt levélben kért elnézést tettéért.

A Buducsnoszt saját hatáskörben felére csökkentette Knezsevics fizetését, bérének másik részét jótékonysági célokra kell fordítania. Az EHF-ítélet miatt több európai szakember és játékos szót emelt, mert túl enyhének tartják.