Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Átalakul, de bombaerős marad a Győr

2014.03.20. 12:35

Átalakul a Győri Audi ETO Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapata. Már a csütörtöki hivatalos bejelentés előtt sok információ kiszivárgott, ezeket szedte sorba Kelecsényi Ernő, a győri kézisek klubelnöke.

„Két fontos célunk volt a jövő évi csapat kialakításánál. Egyrészt szerettük volna megtartani a csapat gerincét, másrészt erőteljes vérfrissítést is szükségesnek gondoltunk. Látható, hogy az európai klubverseny tovább erősödik, ennek a kihívásnak mindenképpen szeretnénk megfelelni, bízunk abban, hogy a keretben történő változások tovább segítik a Győri Audi ETO-t a hosszú távú stratégiai céljai elérésében” - tette hozzá a klubelnök.

A legfontosabb: a montenegrói Európa-bajnok Katarina Bulatovics visszatér a Buducsnoszthoz, de május első hétvégéjén még szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját Budapesten. Fontos balkezes átlövő esik így ki, mert a második csoportkör BL-meccsein négyszer négy, kétszer pedig hat gólt lőtt, hetesek nélkül, és a védekezésnek is ő az egyik pillére.

A Győr a német Susann Müllerrel pótolja őt, aki Lipcséből érkezik, aki a világbajnokság legeredményesebb játékosa volt 62 góllal, a mieink pedig elég közelről megismerhették a képességeit, mert tizenhármat dobott a két csapat csoportmeccsén. (A németek 27 találatig jutottak.)

A három évre megszerzett Müller üzent a magyar szurkolóknak. „A Győr ambíciói és a céljai ugyanolyan komolyak, mint az enyéim. Bízom benne, hogy nyártól sokat fejlődhetek, és hozzájárulhatok majd a csapat sikeréhez. Már nagyon várom a közös munkát a játékosokkal, és talán a világ egyik legjobb edzőjével. Az új győri arénában biztosan kiváló lesz a hangulat, korábban sokszor álmodtam arról, hogy egyszer a fantasztikus győri közönségnek játszhatok. Az új életemben egy új országot, várost, embereket és kultúrát fogok megismerni, nagy várakozással tekintek az új életem elé. Hamarosan találkozunk Győrben!”

A BL-címvédő magyar csapat ezen a poszton teljesen kicserélődik, hiszen Soós Viktória is távozik, aki tavaly sokkal jobb teljesítményt nyújtott. A 20 éves Planéta Szimonetta jön helyette, aki győri nevelés, eddig kölcsönben volt, a közeljövő nagy magyar balkezes átlövője lehet, ha folyamatosan fejlődik. Ambros Martínnak és Németh Andrásnak kell beépítenie őt, előbbinek értelemszerűen a klubba, utóbbinak a válogatottba.

A világklasszis norvég beálló, Heidi Löke marad, mellé egy horvát beálló, Litre érkezik Kaproncáról.

Ambros Martínnak egyelőre nehéz a jövő szezonról nyilatkozni, hiszen a csapat legfontosabb idei céljainak elérése még előttük áll. „Egy új keret összeállítása mindig nagyon nehéz feladat. Örömmel látjuk a feltörekvő utánpótlás képviseletében Planéta Szimonettát, akin mindig látható volt a kiemelkedő ambíció, a küzdőképesség, ezért mindenképpen helye van csapatunkban. Raph távozását igyekszünk pótolni a horvát Vesna Milanovic-Litrével, benne látjuk azt a lehetőséget, amelyet Raph a védelemben betöltött, továbbá méltó partnere lesz Heidinek a beálló poszton. A jobbátlövő pozíció pedig a kiemelkedő képességű Müllerrel lesz teljes, akit fiatal korából is jól ismerek, és akiben hatalmas ambíciót látunk arra, hogy a világ egyik legjobb játékosává váljon. Bízunk benne, hogy a teljesítménye kiteljesedik az ETO-ban töltött évek során.”

A védekezésben még Hornyák Ágnesre is lehet számítani, aki szintén elkötelezte magát a Győrhöz.

Lunde kapus is marad és természetesen Görbicz Anita valamint a vb-győztes brazil Amorim is. A szélsőposzton sincs mozgás, Bognár-Bódit és Szepesit megtartja a klub, a kapus Herr Orsolyának is járt még egy év.

Az orosz Anna Szen még jöhet Rosztovból, és ha nincs változás, akkor Kovacsics Anikó is marad. Mindketten a belső posztokon (irányító, átlövő) bevethetőek, de Kovacsics a szélen is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?