Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mocsai budapesti sztárcsapatot építene

2014.03.25. 10:15

Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Sportklub Dodzsem Plusz műsorában beszélt arról, hogy Budapesten szeretne létrehozni egy sztárcsapatot.

„Van egy titkos tervem, hátha itt elmondhatom. Szeretném a kézilabda-akadémiáról kikerülő fiatal játékosokat, vagy azokat, akik a nagyobb klubokban – Szeged, Veszprém – nem jutnak szóhoz, összegyűjteni Budapesten. Csinálnék egy nemzetközi szintű, magyar játékosokból álló olyan csapatot, amely Budapesten egy ékszerdoboz lenne, gyöngyszeme a kézilabdázásnak. Ezt tervezem, hogy legyen kimenete a magyar játékosoknak, egy világszintű város, világszintű háttérrel és csapattal, telt ház előtt játszhasson. Ez megmentené a jövőt, és egyben úgy az NB I.-ben versenyezni, hogy közvetlenül az NB I.  és a magyar válogatott utánpótlását is jelentse” – mondta Mocsai.

A férfi bajnokságban utoljára az 1990-91-es szezonban nyert budapesti csapat, akkor az Elektromos lett bajnok, azóta csak hatszor tudott fővárosi csapat dobogóra állni. A mostani kiírásban is csak egyetlen budapesti csapat versenyez, az FTC-PLER az utolsó helyen áll.