Jenő
-3 °C
6 °C

Az EHF Kupa negyeddöntőjében a Pick Szeged

2014.03.29. 18:14

A Pick Szeged hazai pályán kiütéses, 11 gólos győzelmet aratott a svéd Kristianstad ellen a férfi kézilabda EHF Kupa főtáblájának utolsó, hatodik fordulójában, így bejutott a legjobb nyolc közé, írj az MTI.

Villámrajtot vettek a meccs előtt négy győzelemmel és egy vereséggel álló szegediek, gyorsan 5-0-ra elhúztak. Az első percek után már nem is tudtak közel kerülni a svédek a magyarokhoz, akik a félidőben hét góllal vezettek.

A második félidőben már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a végén. A Szeged végül 11 góllal győzött és biztosította helyét a negyeddöntőben. Az hogy csoportelsőként vagy -másodikként lép tovább, csak a 18 órakor kezdődő Tatran Presov-Nantes találkozón dől el.

Később a Tatran Presov 30-29-re nyert a Nantes ellen, ezzel a Szeged a csoport élén végzett, ugyanakkor a Csurgó nem jutott tovább a csoportjából, miután 27-26-ra kikapott a Hannovertől és csak a második helyen végzett a svéd Lugi HF mögött.

    Férfi EHF Kupa, C csoport, 6. forduló:

Pick Szeged-Kristianstad (svéd) 29-18 (16-9)

--------------------------------------------

A magyar csapat góldobói: Ancsin 7, Källman 4, Balogh 4, Zubai 3, Ilyés 3, Mindegía 2, Larholm 2, Vranjes 2, Laszica 1, Gidai 1

A csoport végeredménye: 1. Szeged 10 pont, 2. Nantes (francia) 8, 3. Tatran Presov (szlovák) 4, 4. Kristianstad (svéd) 2
    A negyeddöntő sorsolását kedden tartják majd.