Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Cristiano Ronaldo 11 nap alatt keres annyit, mint a Veszprém egy idényben

2014.03.29. 08:10

Cristiano Ronaldo 11 nap alatt keres annyit, amennyit az MKB-MVM Veszprém a BL megnyerésével kiérdemelhetne, eddig bruttó 105 ezer eurót hozott össze a magyar bajnokcsapat. A veszprémieknek egygólos hátrányt kell ledolgozniuk a Wisla ellen, ha megvan a továbbjutás a nyolcaddöntőben, újabb 40 ezer euróval gazdagodik a klub.

Amint az az Európai Kézilabda Szövetség honlapján is olvasható, a legjobb 16 közé jutással és a csoportelsőség megszerzésével az MKB-MVM Veszprém kasszája először is bruttó 80 ezer euróval (körülbelül 25 millió forinttal) gazdagodott. Ehhez jött hozzá az a 25 ezer euró (7.8 millió forint), amely a nyolcaddöntő minden szereplőjének jár.

A honoráriumot még nem lehet pontosan meghatározni, de az biztos, hogy még a Final Four negyedik helyezettje is körülbelül 120-150 ezer eurót keres majd, míg az idei győztes 300-350 ezer euróval fog gazdagodni. Ha a magyar csapat a döntőt is megnyerné, összesített pénzdíja közel 500 ezer euróra emelkedne, azaz több mint 156 millió forintra.

A futballban ennél sokkal kevesebb is elég ilyen jövedelemhez. A portugál Cristiano Ronaldo, akinek az éves jövedelme 17 millió euró, hozzávetőleg 11 nap alatt tud megkeresni annyit, amiről a veszprémiek most csak álmodoznak, míg Wayne Rooney másfél hetente gazdagodik ennyivel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!