Olivér
5 °C
8 °C

Több kell a veszprémi BL-továbbjutáshoz

2014.03.29. 10:28

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprémnek, az EHF-kupában pedig a Pick Szegednek és a Csurgónak a továbbjutásról határozó mérkőzéseket rendeznek a hétvégén.

A veszprémiek a nyolcaddöntő első, plocki meccsén gyengén játszottak, 34-33-ra kikaptak, és csak az utolsó percek gyors góljainak köszönhetően nem kerültek nagyobb hátrányba. A magyar klub célja a kölni négyes döntőbe kerülés, ehhez nemcsak a lengyelek elleni, szombati visszavágón, hanem a következő körben is jobban kell kézilabdázniuk.

Az EHF-kupában a négyes döntőt rendező Füchse Berlin biztos csoportelső, a másik három csoportelső és a három legjobb csoportmásodik kerül még a negyeddöntőbe, azaz a legrosszabb csoportmásodik nem jut tovább.

Ha a Szeged szombaton pontot szerez a vendég dán Kristianstaddal szemben, biztos negyeddöntős, a francia Nantes eredményétől függően csoportelsőként vagy másodikként. Ha a szegediek kikapnának, akkor viszont számolgatni kell.

A Csurgón csak a győzelem segít szombaton Hannoverben, hogy maradjon esély a negyeddöntőre. Jelenleg hat pontjuk van, a másik két csoportban pedig a második helyezett minimum nyolc ponttal zár, míg a D csoportban a két hatpontos, a román Constanta és a francia Chambéry egymás ellen játszik az utolsó körben.

A Csurgó győzelemmel lehet csoportelső is, ha a svéd Lugi vasárnap kikap a spanyol Ademar León otthonában. De az is megeshet, hogy a magyar csapat begyűjti a két pontot Németországban, csoportmásodik lesz, mégis lemarad a negyeddöntőről.

A helyzetet bonyolítja, hogy a csoportutolsó hannoveri klub vezetői megjegyezték, nem éppen sportszerű az EHF részéről, hogy a mérkőzéseket nem egy időben rendezik, emellett felhívták a figyelmet arra, elképzelhető, hogy egy Hannoverben elszenvedett vereséggel jobban járnak, mint a győzelemmel. Ugyanis a Csurgónak a León ellen a legrosszabb a mutatója, így számára az lenne a legkedvezőbb, ha a spanyol csapat zárna utolsóként, és a velük szembeni meccseket kivennék a számításból. Ez akkor fordulhatna elő, ha Hannover legyőzi a Csurgót - magyar szempontból kedvező esetben csak egy góllal - és a Lugi legyőzi a Leónt.

A hétvégi program

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó

MKB-MVM Veszprém - Wisla Plock (lengyel), szombat 14.00 (az első mérkőzésen: 33-34)

Férfi EHF Kupa, 16-os főtábla, 6. utolsó forduló

A csoport: Hannover (német)-Csurgó szombat 19.00

Az állás: 1. Lugi HF (svéd) 7 pont, 2. Csurgó 6, 3. Ademar León (spanyol) 4, 4. Hannover 3

C csoport: Pick Szeged-Kristianstad (svéd) szombat 16.00

Az állás: 1. Nantes (francia) 8 pont (147-124), 2. Szeged 8 (145-141), 3. Kristianstad 2 (133-142), 4. Tatran Presov (szlovák) 2 (151-169)