A PSG-t kapta a Veszprém a kézi BL-ben

2014.04.01. 12:42
A nevek alapján félelmetes, de nem a legjobb formájában lévő csapatot kapott a Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában. Az első meccs április 16. és 20. között lesz Párizsban, a visszavágó április 23. és 27. között itthon.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában kedd kora délután elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását.

A kiírás értelmében a csoportelső MKB-MVM Veszprém csoportelsőt nem kaphatott, így a spanyol Barcelonát, valamint a német Kielt elkerülte. A címvédő és egyébként szintén csoportelső Hamburg kiesett a macedón Vardarral szemben, ezért ők is kitértek a magyar bajnok útjából.

Négy hasonló tudású ellenfélből jöhetett tehát egy, a két német: Flensburg és Rhein Neckar Löwen, utóbbitól a csoportban nem kapott ki Ortega csapata. (Itthon 30-29, idegenben 25-25.) A másik két opció: a francia PSG és a másik macedón, a Metallurg Szkopje.

A Veszprém neve utoljára került elő, és mivel addigra már mindenkit kihúztak, nyilvánvaló volt, hogy a francia bajnok PSG-t kapják Nagy Lászlóék. A többiek: Flensburg–Vardar, Löwen–Barcelona, Metallurg–Kiel.

Az arab pénzen jelentősen megerősített PSG nem volt átütő eddig a sorozatban, a szlovén Velenjétől is kikapott a nyolcaddöntő első meccsén (28-30), hazai pályán azonban a második félidőre felőrölte ellenfelét, mert csak nyolc gólt kaptak. 17-17-es félidő után nyertek 34-25-re.

Nem félünk, teljesíteni akarjuk a célunkat

"Úgy látszik, ilyen szerencsétlenek vagyunk, hogy mindig hozzánk sorsolják azt, aki a lehetséges ellenfeleink közül a legnehezebb. Ezzel kell megbirkóznunk. Nem szerettük volna a párizsiakat kapni, mert sok jó játékosuk van, komoly pénz, ennek megfelelően komoly lobbi áll mögöttük, de ettől még nem félünk, nem kell temetni bennünket, mert teljesíteni akarjuk a célunkat, vagyis bejutni a négyes döntőbe. Nem rosszabb csapat a miénk, ezt a felkészülési meccseken, még a szezon előtti nyáron bizonyítottuk, hiszen Franciaországban kétszer nyertünk, és csak egyszer kaptunk ki. Carlos Ortega ezúttal is megmutathatja, hogy jobb stratéga, mint ellenfele a másik kispadon" - értékelt a veszprémi klubelnök, Kálomista Gábor.

A korábbi veszprémi Császár Gábor hátsérüléssel bajlódik, ezért nem játszott mostanában, de így is van jó néhány név, elég csak a két francia olimpiai bajnokot, Daniel Narcisse-t vagy Luc Abalót említeni. A dán Mikkel Hansen a balátlövő, a horvát Kopljar van a másik oldalon, míg a kapuban a világbajnok spanyol Sierra. (A kapuban tűnnek egyébként leginkább sebezhetőnek.)

A védekezésben Igor Vorival egy különleges 5+1-es felállást játszhatnak, ez volt a Hamburg egyik fegyvere, amikor a horvát beálló még ott játszott.

A PSG gyengélkedik a francia bajnokságban, a múlt héten Nagy Kornél csapata, a Dunquerque hazai pályán is legyőzte, és ezzel nagy valószínűséggel Nagyék fogják megnyerni a bajnokságot, mert három pont az előnyük.

Csapatként eddig nem voltak igazán jók, az egyénileg kimagasló játékosokat nem sikerült eddig jól összegyúrnia a Chambery-től érkező Philippe Gardent edzőnek. Hansennek nem volt sok jó meccse eddig, de ő az a játékos, aki akkor is meccset befolyásoló erő lehet, ha rossz napja van.

Nagy László úgy gondolja, hogy az eddigi mérkőzéseiken a franciák hullámzó teljesítményt nyújtottak, és eközben az is kiderült, hogy hazai pályán sem sebezhetetlenek.

A PSG a csoportban háromszor kapott ki, a Barcelonától oda és vissza (33-29 és 38-28), a Metallurg Szkopje is legyőzte őket (26-28), míg a Vardarral egy döntetlenre voltak jók idegenben (24-24).

A Veszprém kétszer kapott ki a sorozatban, az ukrán Zaporizzsja ellen úgy, hogy már nem volt tétje a csoportmeccsnek, a lengyel Plock ellen a nyolcaddöntőben idegenben egy góllal (33-34).

Az első meccsre április 20-án 19.15-kor kerül sor Párizsban. A visszavágót április 26-án, 16 órakor rendezik Veszprémben. A sorozat négyes döntőjének Köln ad otthont május 31-én és június 1-jén.

Az EHF-kupa négyes döntőjéért a Pick-Szeged a portugál Sportingot kapta, vagyis könnyen tovább lehet jutni a berlini négyes döntőbe.