A Barbárok átrendezték a Sportarénát

2014.05.05. 13:20

A tévéközvetítésekben nem lehetett látni igazán, mi történt a Buducsnoszt Podgorica szurkolóival a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében.

Két videó már felkerült a netre, de hogy mi váltotta ki a rendőrrohamot, ebből nem lehet rekonstruálni. A rendőri készültség egyébként már szombaton is jelentős volt, a 300 Buducsnoszt-drukker mögötti folyosón is rengeteg rohamrendőr állt.

Győr-Podgorica, a vendégszurkolók

Az biztos, hogy a Barbárok névre hallgató fanatikus csoport nem először hallat magáról, és ahogy a Papp László Sportarénát, nyilván más sportcsarnokot is átrendeztek már.

A Moraca sportcsarnok miattuk az egyik legfélelmetesebb hely Európában, az élcsapatok közül senki sem szeret ott játszani.

Podgorica-szurkolók

A rendőrség végül négy embert, köztük két montenegrói szurkolót állított elő, egy rendőrt és egy szurkolót kellett ellátniuk a mentősöknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két embert garázdaság megalapozott gyanúja, két másikat pedig jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő. A két külföldi állampolgárral szemben a szabálysértési eljárást a rendőrség lefolytatta. A két büntetőeljárásban keletkezett ügyiratokat pedig a napokban bíróság elé állítási javaslattal - azaz gyorsított eljárás indítványozásával - küldi meg az ügyészségnek.