Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A Veszprém és a Szeged is indulhat a SEHA-ligában

2014.05.06. 19:19

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége keddi ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a következő szezontól az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged férfi csapata is bekapcsolódhat a regionális SEHA-liga küzdelmeibe.

A zágrábi központú ligát, a dél-kelet-európai kézilabdacsapatok régiós bajnokságát 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy erős külföldi vetélytársakkal is játszhassanak azok a csapatok, amelyeknek nincs erős bajnoksága.

„Az elnökség minden tagja azon a véleményen volt, hogy egy olyan mezőnyben szerepelni, amelyet jelenleg szerb, horvát, montenegrói, bosnyák, fehérorosz, szlovák és macedón együttesek alkotnak, csak előnyt jelenthet a magyar színek képviselőinek" – nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Vetési Iván, az MKSZ elnöke. Hozzátette: az biztosra vehető, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő veszprémiek élni fognak ezzel az új lehetőséggel, az EHF-kupában ugyancsak Final Four-szereplő szegediek viszont még nem hozták meg a végleges döntést.

A magyar szövetség ennek megfelelően kétféle forgatókönyv szerint készül átalakítani a hazai bajnokság forgatókönyvét.

Ha csak a Veszprém indul a dél-kelet-európai bajnokságban, akkor a 13 csapatosra kibővített magyar bajnokságban 12 játszik majd itthon, és közülük öt jut majd be a rájátszásba, ahol a hatodik szereplő a Veszprém lesz. Ha a Szeged is csatlakozik a SEHA-ligához, akkor 14 csapatos lesz a magyar bajnokság, szintén 12 verseng majd a rájátszásba kerülésért, és ott csatlakozik majd a legjobb itthoni hathoz a Veszprém és a Szeged, magával hozva a ligában egymás ellen elért eredményeket - mondta Vetési Iván. (MTI)