Császár a szezon legrosszabb igazolása

2014.05.08. 21:05

A kézilabdával foglalkozó elismert szaklap, a handball-planet.com csütörtökön jelentette meg összeállítását, melyik volt az előző szezon tíz legrosszabb igazolása.

A Veszprémből a Paris St. Germainhez szerződő Császár Gáboré lett az első hely. A lap emlékeztet rá, hogy ezért nemcsak a játékosok, hanem az edzők is jelentős részben felelősek.

A portál kiemeli, hogy az irányító 2012-ben a legjobb szezonját produkálta, az Európa-bajnokságon szinte minden meccsen jól játszott, az olimpiai negyedik válogatottnak is az egyik legfontosabb motorja volt.

Carlos Ortega azonban nem találta meg a helyét a csapatban, ezzel az önbizalmát is elveszítette, de a PSG-ben még a tavalyinál is rosszabb sors várt rá.

Philippe Gardent jobban favorizálja, ha három legjobb lövőjét küldi fel a pályára, abban bízva, hogy majd ők megoldják a helyzeteket. Császárral ugyanakkor elérhette volna, hogy csapatjáték domináljon, de erről egyszerűen lemondott. (Gardent pedig még a Chamberyből ismerheti az irányító képességeit, ahol évekkel korábban edzője volt.)

Árulkodó volt az a kissé megalázó veszprémi pillanat, hogy milyen szerepet tölt be a csapatnál, amikor Császár a kispadról be akart menni hetest dobni - nyilván edzői utasításra -, Mikkel Hansen azonban másként gondolta.

A dán átlövő ugyan már egyszer hibázott előtte, megint odaállt, mintsem a magyarnak adjon lehetőséget. Császárnak pedig jobb híján félútról kellett visszafordulnia és visszaülnie a kispadra, pedig ekkor a meccs, valamint a továbbjutás rég eldőlt.

A 10 legrosszabb igazolás között a második is párizsi, a horvát védőspecialista, Gojun sem találta meg önmagát az arab pénzen megerősített egyesületnél.

Még egy PSG-s van a tíz között, az olimpiai bajnok Daniel Narcisse, aki Kielből ment vissza hazájába.

Még egy volt veszprémi is van a tízben, a balkezes Zsarko Markovics, aki ezúttal a Hamburgban nem tudott kiteljesedni.

Putics klubot váltott

Putics Barna, a válogatott jobb kezes átlövője a német Gummersbachból a francia Trembley-hez szerződött. "Egy új fejezet kezdődik most az életemben, nagyon örülök, hogy kipróbálhatom magam a francia bajnokságban".