Sorozatban hetedszer bajnok a Veszprém

2014.05.11. 21:19

Sorozatban hetedszer, összesítésben 22. alkalommal lett aranyérmes a Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, miután a döntőben másodszor is legyőzte a Szegedet. A címvédő szerdán hazai pályán simán, 30-21-re nyert, vasárnap, a Szeged otthonában pedig jó hajrájának és eredményes emberhátrányos játékának köszönhetően győzött a 28-24-re, írja az MTI.

A Veszprém ebben az idényben már megnyerte a Magyar Kupát, május 31-én és június 1-jén pedig még a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt. A Szeged az MK-ban is második volt, és egy hét múlva az EHF Kupa berlini Final Fourjában lép pályára. A vasárnapi találkozó előtt abban bízhatott a Szeged, hogy az alapszakaszban otthon már legyőzte egyszer legnagyobb riválisát, igaz, akkor szinte végig erőn felül játszott.

A meccs elején Mikler - aki a nyártól a Veszprém kapusa lesz - kivédte Ilics büntetőjét, de később így is a vendégek kerültek előnybe. A hazaiak Ilyés góljaival eleinte tartották a lépést, a félidő derekán azonban, 4-6-nál mégis kénytelen volt időt kérni a Pick edzője, ugyanis csapata támadójátéka kiszámíthatóvá vált. Ettől ugyan feljavult a Szeged, ám a vezetést nem tudta átvenni. Sőt, megint következett egy remek veszprémi sorozat, így a 21. percben 10-7-re módosult az állás. Aztán újra a hazai csapat pillanatai következtek (10-10), erre a címvédő trénere kért időt. A szünet előtti hajrában Larholm pattintott hetesét védte lábbal Alilovic, így döntetlennel vonultak el a pihenőre a felek.

A második félidőt is a Veszprém kezdte jobban, majd Miklert le kellett cserélni. A Szeged keményen harcolt, tapadt ellenfelére, ugyanakkor emberelőnyben sem tudott fordítani. Nagy emberhátrányban 21-19-re módosította az állást, közben akadtak látványos találatok is: Parrondo és Sulic a kapunak háttal talált be.

Schuch kiállítása előtt még kétgólos hátrányban volt a Szeged, amikor kiegészült a Veszprém, már háromban (21-24). Mivel a hajrában sem sikerült újat mutatnia a hazai csapatnak, eldőlt a bajnoki cím.

A Veszprém 1985-86, 1992-95, 1997-99, 2001-06, illetve 2008-13 között nyert korábban bajnoki címet.

    Döntő, 2. mérkőzés:

Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém 24-28 (13-13)

    A párharc végeredménye: 2-0 a Veszprém javára.