Esélyt sem hagyott a Győr a Fradinak

2014.05.15. 20:52

Sorozatban hetedszer, összesítésben 11. alkalommal lett bajnok a Győr a női kézilabda NB I-ben, miután csütörtökön is legyőzte a Ferencvárost, így 2-0-ra megnyerte a döntős párharcot, írja az MTI. Ezzel tavalyhoz hasonlóan idén is triplázott az ETO, hiszen a bajnokság mellett a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerték.

A Győr vasárnap a Népligetben nyert könnyedén, most pedig hazai pályán folytatta a remek játékot, ahol 30-25-re nyertek.  Az FTC csak a mérkőzés egy-egy szakaszában tudta megközelíteni Ambros Martin együttesét, amely a találkozó végére teljesen felőrölte a fővárosi zöld-fehéreket, és az utolsó percekben már csak a második sorral játszottak.

Ugyan a találkozó elején még a vendégek vezettek 2-1-re, a győriek egy 6-0-s sorozattal a tizedik percre már megnyugtató előnyre tettek szert (7-2). Ettől kissé túlzottan is magabiztossá váltak, a Fradi ki is használta, de hiába zárkóztak 9-8-ra, két győri emberelőny elég volt ahhoz, hogy a szünetre 16-11-re leszakítsák őket.

A második félidőt is kiválóan kezdte a Fradi, három gólra felzárkózott, de előbb Kovacsicz, majd Pena kiállítása megint a hazaiaknak kedvezett - a Győr újra elhúzott, 20-15-re. A hajrára elfáradt a Ferencváros, így a hazaiaknál már az általában kevesebb lehetőséget kapó játékosok is pályára léphettek, és a végén még az idény végén távozó játékosokat is „megtapsoltatta” Ambros Martin a közönséggel.

A Győr 1957, 1959, 2005-06 és 2008-13 után ez a 11. bajnoki címe, amivel behozta az örökrangsorban a döntőben sorban harmadszor legyőzött Ferencvárost.

    Női NB I, döntő, 2. mérkőzés:

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (16-11)

    A párharcot 2-0-s összesítéssel a Győr nyerte.