Sulic brutalitása nem maradt büntetlenül

2014.06.01. 09:39

Az Európa Kézilabda Szövetség szabályainak megfelelően egy meccses eltiltást kapott a szombati Bajnokok Ligája elődöntőben azonnali piros lapot kapó Renato Sulic.

A visszajátszásokból az derült ki, olyan magasságban használta a könyökét a horvát beálló, hogy a szándékosság egyértelmű. A német Wiencek persze rá is játszott az ütésre, de a kiállítás jogosságát nehéz vitatni.

Ortega edző a meccs után arra panaszkodott, hogy a védekezés a beálló kiválásával megbomlott a 42. perc után.

A Barcelona elleni vasárnap negyed négykor kezdődő bronzmeccsen nem is számíthat rá. Uros Vilovski fogja nyilván pótolni.

Ortega az egész szezonban vissza tudta fogni a vehemenciáját - a BL-sorozat legeredményesebb beállója volt, a PSG-nek például kilencet lőtt -, csak a Kiel elleni elődöntőben, az egyik legfontosabb meccsen nem sikerült neki.

A Kiel 14 lerohanásgólt lőtt a Veszprémnek az elődöntőben, ami a 29 kapott gólnak majdnem a fele. 29-26 lett a végeredmény.

A Barcelona 31-25-ös vezetésről nem tudta megnyerni a Flensburg elleni meccsét, 32-32 lett a rendes játékidőben, a hosszabbításban négyet lőtt mindkét csapat. A büntetőknél Karabatic hibázott, ezzel esett ki a katalán sztárcsapat.