Veszprémben készül a férfi kézilabda-válogatott

2014.06.04. 16:22

Már a Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében szerepelt veszprémi játékosokkal kiegészülve készül Veszprémben a magyar férfi kézilabda-válogatott a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre. A két mérkőzés alapján dől el, hogy a Mocsai-csapat kijut-e a 2015-ös katari vb-re, amelyen olimpiai kvóta, illetve selejtezős hely szerezhető.

Az első meccset vasárnap Veszprémben 14.30-kor, a visszavágót június 15-én Velenjében 18 órakor rendezik. A két csapat eddig 22-szer találkozott, tízszer a magyarok, 11-szer a szlovénok nyertek, és volt egy döntetlen is.

Négy évvel ezelőtt szintén Szlovénia volt a magyarok ellenfele a vb-selejtezőben. Akkor a magyarok a 27-25-ös ljubljanai veresége után a Veszprém Arénában 28-25-ös győzelemmel vívták ki a 2011-es svédországi vb-szereplés jogát. A szlovénok erejét jelzi, hogy a 2012-es Európa-bajnokságon a hatodik, a tavalyi világbajnokságon a negyedik helyet szerezték meg, igaz, az olimpiára és az idei Eb-re nem jutottak ki. A magyar válogatott ellenben mind a négy világversenyen részt vett, háromszor nyolcadik, míg a londoni ötkarikás játékokon negyedik lett.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)

Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)