Stefánia
0 °C
3 °C

A jövő héten ismét kézilabda fesztivál Veszprémben

2014.08.05. 14:50

Jövő keddtől vasárnapig tiennyolcadszor rendezik meg a Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivált Veszprémben és környékén.

Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű eseményének idei kiírására eddig 20 ország több mint 164 csapata jelentkezett, az utánpótlás viadalt összesen hét korosztályban bonyolítják le mindkét nemnél. A szervezők tájékoztatása szerint a játékvezetést az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) biztosítja egy nagyjából 24 fős csapattal, amelynek tagjai több országból érkeznek.

A Cell-Cup mérkőzéseire több helyszínen kerül sor: a központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka is otthont ad a küzdelmeknek összesen 13 sportcsarnokban. Az elmúlt években 1504 csapat 24 940 játékosa látogatott el a tornára, összesen 41 országból.

A kupa Veszprém város kiemelt rendezvénye Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint többek között Bohács Zsolt, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke, Porga Gyula polgármester, Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és Andorka Sándor, az EHF játékvezetői bizottságának elnöke védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.