A Tüskecsarnokban is lesz FTC női kézimeccs

2014.08.05. 13:13

A 4000 szurkoló befogadására alkalmas Tüskecsarnokban játszhatja kiemelt mérkőzéseit az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata. Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a várhatóan novemberre elkészülő létesítményt csaknem húsz sportág képviselői használhatják majd.

"Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy az FTC női csapata is a Tüskét választotta második otthonául. Remélem, hogy sikeres lesz az együttműködés, és közösen sokáig jutunk majd a nemzetközi kupában. Mi mindent megteszünk, hogy a hazai pálya valóban a magyar csapatok irányába lejtsen a Tüskecsarnokban" - mondta Vígh László. A zöld-fehérek otthona az Elek Gyula Aréna, amely nemzetközi kupamérkőzések rendezésére nem alkalmas, ezért az elmúlt években Dabason játszotta ezeket a meccseit a csapat.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke hangoztatta, hogy a Tüskecsarnok átadása mérföldkő a szakosztály életében, hiszen fővárosi klubként fontos szempont, hogy itt vívhassák meg a legnagyobb érdeklődésre számot tartó csatáikat. "A felnőtt csapaton túltekintve, utánpótlásunk számára sem elhanyagolható a fejlesztés, hiszen ezen beruházással számukra új edzőtermek nyílnak meg" - tette hozzá Jeney Zsolt Ákos.

Az elnök hangsúlyozta, a csapat célja, hogy a Bajnokok Ligájában a legjobb hat közé jusson, azaz a második csoportkörben az első három között végezzen. Első lépésként az együttes szeptember 20-21-én Lipcsében szerepel selejtezőn a főtáblára jutásért.

Elek Gábor, a kétszeres KEK-győztes csapat vezetőedzője kiemelte, sokat tanultak a tavalyi év hibáiból, nehézségeiből: "Hosszú sikeres időszak után egy kevésbé sikeres év következett, ami a játékosokban és bennem is átértékelésre késztetett bizonyos dolgokat. A tapasztalatokat hasznosítottuk, és jelenleg mindenki borzasztóan elszánt az új szezont illetően. Ennyire motiváltnak talán még sosem láttam a csapatomat" - mondta a szakember, aki a konkrét célokkal nem kívánt foglalkozni. "Nem arra koncentrálunk, hogy mi történik majd májusban, hanem arra, hogy Lipcsében sikeresen megvívjuk a BL-selejtezőnket. Engem most csak ez érdekel" - mondta a szakember.

Az FTC szeptember 20-án BL-selejtezőn Lipcsében a holland Sercodak/Dalfsen együttesével találkozik, majd győzelem esetén a német HC Leipzig és a fehérorosz HC Minszk párharcának továbbjutójával csap össze másnap a 16-os főtáblára kerülésért.

Az együttes két felkészülési tornán vesz részt augusztusban, először Nagybányán játszik, majd hazai pályán az Elek Gyula Nemzetközi Kézilabda Kupán gyakorol az éles tétmérkőzések előtt. A népligeti torna résztvevői a Ferencváros mellett a román HCM Baia Mare, a szerb WHC Radnicki Kragujevac, valamint a Siófok KC-Galerius Fürdő csapatai lesznek.