A Montpellier edzője szerint is a Veszprém az esélyes

2014.09.15. 09:54

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájába egy év kihagyás után visszatérő Montpellier vezetőedzője, Patrice Canayer szerint az MKB-MVM Veszprém az egyik esélyese a legrangosabb kupasorozat mostani kiírásának.

A francia együttest 1994 óta irányító szakember úgy véli, már a csoportból való továbbjutásért is nagyon meg kell harcolni, mert a Veszprém mellett a német Rhein-Neckar Löwen és macedón Vardar Szkopje elviszi az első három helyet, a még nyolcaddöntőt érő negyedik helyért pedig ők, az orosz Csehovszki Medvegyi és a szlovén Celje küzd majd.

Canayer - akárcsak a Csehov trénere, Vlagyimir Makszimov - úgy véli, a Veszprém, Kielce, a Barcelona, a Kiel és a címvédő Flensburg közül kerül ki a BL 2015-ös győztese. A Montpellier az előző szezonban a Szegedtől kapott ki az EHF Kupa berlini döntőjében, most pedig reméli, hogy eljut a BL kieséses szakaszába. A kapitány Michael Guigou szerint nem lesz idő arra, hogy a csoportkörben formálódjanak csapattá, mert így veszélybe kerülhet a továbbjutás.

"Már a csoportunk extrém erősségű, a Veszprém, a Löwen és a Vardar is esélyes, ráadásul hazai pályán szurkolóik is félelmetesek" - tette hozzá Guigou. A férfi BL csoportköre szeptember 27-én rajtol.