Kézilabda-BL: megszenvedett a Szeged győzelemért

2014.09.28. 21:11

Az előző idényben EHF Kupa-győztes Mol-Pick Szeged az utolsó tizenkét percben négygólos hátrányt ledolgozva 27-26-ra legyőzte a vendég ukrán Motor Zaporizzsját a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitófordulójában, írja az MTI.

Ugyan a meccs legelején még vezetett a selejtezőből érkezett Motor, ám sorozatban négy gólt kapott, és a 8. percben, 5-2-nél már időkérésre kényszerült. Ez nem is volt hiábavaló, mert Sevelev góljaival és Stochl védéseivel a 14. percben 7-7 lett az állás. A hullámvölgy utána magára talált a Szeged, Ilyés lett az egyik főszereplő, vezérletével 11-8-ra húzott el csapata. Mivel innen megint nem tudott továbblépni a házigazda, jött az időkérés. Az újabb kritikus szakaszban Bombac vette vállára a csapatot, és a szünetig ötször volt eredményes.

Hibák, Stochl-kapus fejen lövése, illetve ápolása vezette be a második félidőt, majd 14-11 után fordított a Zaporizzsja, miután Källman több ziccert is rontott, míg Burkának és Sepelevnek mindegy volt, hogy Sierra vagy Wyszomirski állt-e éppen a szegedi kapuban. A 39. percben, 14-16-nál időt kértek a hazaiak. Balogh kilencperces gólcsendet zárt le, ám közel negyedórával a vége előtt már három góllal vezetett az ukrán bajnok (17-20). A 48. percben, 19-23-nál megint próbálta rendezni sorait a Szeged, de a vendégek keze továbbra sem remegett meg.

Újabb kapuscsere következett, és két hazai találat után a Zaporizzsja edzője kért időt. Minden erejét mozgósította az EHF Kupa-győztes, és keményebb védekezése révén az 55. percben egyenlített (24-24), majd Mindegía újabb góljával már a Picknél volt az előny. Blazevic kiállítása miatt emberelőnyben játszhatott a Motor, de az utolsó támadásnál támadóhibát ítéltek a román játékvezetők, így kínkeservesen otthon tartotta a fontos két pontot a Szeged.

A Szegedre jövő szombaton sokkal nehezebb feladat vár, mivel a négyes döntőre is esélyesnek tartott, világ- és Európa-bajnokokkal felálló lengyel Kielce vendége lesz.

Eredmény, 1. forduló:

D csoport:

Mol-Pick Szeged - Motor Zaporizzsja (ukrán) 27-26 (13-11)