Annyi gólt lő, mint egy csapat, ki lehetne nála jobb kézis?

2014.10.14. 15:17

Bár hivatalos eredmény még nincs, már most ki merjük mondani, hogy Balogh Zsolt volt a kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a legjobb játékos.

A Mol-Pick Szeged átlövője zseniálisan játszott vasárnap a dán Aalborg ellen, majdnem annyit gólt lőtt, mint rajta kívül az egész csapat, összesen 13-at. Övé lett a Szeged 3000. BL-gólja is.

Az ő teljesítményével nyert a Szeged 28-25-re, Balogh egyéni képességeit pedig az európai szövetség, az EHF is díjazta, beválasztották a forduló válogatottjába, a hét legjobb játékosai közé.

EHF Bajnokok Ligája - A hét legjobb játékos


A szövetség hivatalos Facebook-oldalán is lehet még szavazni, ki a legjobb. A szegedi átlövő győzelme itt sem nagyon lehet kérdés, eddig a szavazatok közel 60 százalékát kapta, óriási a fölénye, a második Miha Zarabec 20 százalék körül áll.

EHF Bajnokok Ligája - Top 5 gól a 3. fordulóból

Nagy változásra nem lehet számítani, mert lászik, hogy a kézilabda és a szavazgatás a magyarok szívügye, az első fordulóban a veszprémi Momir Ilics, majd a másodikban csapattársa, Mikler Roland kapta a legtöbb voksot.

Mikler egy körrel korábban a hét védését is bemutatta, most is szerepelt az egyik összefoglalóban, de szenvedő alanyként: a Montpellier játékosa, Mathieu Grebille felugrás közben váltott ütemet és lőtte ki a bal felső sarkot.