Ha győz, BL-csoportelső a Győr

2014.11.08. 09:12

Ha a címvédő Győri Audi ETO KC legyőzi legnagyobb ellenfelét, a vendég dán Viborgot, akkor megszerzi a csoport első helyét és elsőként jut a 12-es középdöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, írja az MTI.

A két csapat múlt heti meccsén a győriek magabiztos játékkal nyertek 30-25-re Viborgban, pedig a gyermeket váró Görbicz Anita csak a büntetők végrehajtására állt be, többen pedig sérülés miatt kihagyták a rangadót.

A két pont ezúttal is fontos lenne, mert az új lebonyolítás alapján a továbbjutók magukkal viszik az egymás elleni eredményeket. A Győr célja az, hogy a maximális nyolc ponttal várhassa a középdöntőt.

A Görbiczet helyettesítő, nyáron igazolt spanyol Macarena Aguilar a klub honlapján elmondta: nem kis feladatot jelent a válogatott játékos pótlása. "Görbe a világ legjobb irányítója, utánozhatatlan játékintelligenciájával, játékstílusával, így igencsak össze kell kapnom magam, ha a nyomába akarok érni". Most az a fontos, hogy ne a múlt hétvégi győzelmük tudatában készüljenek a visszavágóra, hanem képesek legyenek azt teljesen új meccsként kezelni.

"Igaz, hogy megnyertünk kint egy fontos csatát, de biztosra vehetjük, hogy a dánok győzni jönnek Győrbe. A múlt vasárnapi meccset biztosan megnézzük majd a csapattal, kielemezzük a hibáinkat, főleg a második félidő hullámvölgyét, és igyekszünk majd kijavítani azokat, hogy ezt a két pontot is itthon tartsuk".

Az előző meccsen hiányzó német Susann Müller játszhat szombaton, sőt, már a szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntőn hátfájás miatt kispadozó Heidi Löke is jól van.

Az ETO-n és a Viborgon túl a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof vív harcot a még középdöntőt jelentő harmadik helyért. Első egymás elleni meccsük döntetlent hozott.

Női BL, 4. forduló

        C csoport:
Győri Audi ETO KC-Viborg (dán), szombat 16.00
Lokomotiva Zagreb (horvát)-Sävehof (svéd), vasárnap 17.00
    Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Viborg 4, 3. Zagreb 1 (70-86), 4. Sävehof 1 (75-105).
    A csoportok első három helyezettje jut a 12-es középdöntőbe.