Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A Veszprém a legjobban összerakott klub

2014.11.15. 11:19

A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzés előtt áll a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged, rajtuk kívül pedig négy másik magyar csapat is pályára lép a hétvégén az európai kupákban.

A Veszprém számára jó hír, hogy a felgyógyult Lékai Máté mellett a csaknem egy hónapot kihagyó Nagy László is bevethető lesz a Vardar Szkopje elleni szombati csoportrangadón. A magyar klub négy forduló után százszázalékos, és a macedón csapat is veretlen, de otthagyott egy pontot Montpellier-ben. A két csapat a regionális SEHA Ligában már találkozott egymással, szeptember 13-án a Veszprém házigazdaként 31-23-ra nyert, ám most a korántsem barátságos szkopjei atmoszférával is meg kell harcolnia.

Ha a Veszprém szombaton is győz, óriási lépést tesz a csoportelsőség, és a kieséses szakaszban ezzel járó kedvezmények felé.

A meccsről az egy évtizede, éppen Veszprémtől búcsúzó Sterbik Árpád nyilatkozott: "Mindig öröm volt barátként találkozni a fiúkkal, és kevésbé az, amikor ellenfélként le is kellett győzni őket. Olykor viszont nekem kellett gratulálni, mint például két éve, amikor oda-vissza verték az Atléticót. Az elmúlt tíz évre persze úgy is lehet visszatekinteni, hogy az egykori magyar és az azt követő spanyol csapataim is végig Európa élvonalában jártak." – válaszolta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának a kétméteres kapus

"A Veszprém Európa egyik legjobban összerakott csapatával rendelkezik, amelyben jelenleg egyetlen poszton sincs szükség újabb igazolásra. Nálunk ebből a szempontból rosszabb a helyzet, de megvan a lelkesedés, és hozzá egy veszprémihez hasonlóan vehemens, de olykor nagyon is balkániként randalírozó szurkolótábor. A Montpellier elleni meccs utolsó percében kiállított szerb Abutovicsot nélkülöznünk kell, ezért át kell szerveznünk a védelmet. Ettől függetlenül jó lenne úgy nekifutni a jövő heti visszavágónak, hogy hazai pályán nem vallottunk szégyent."

Az EHF Kupa-győztes Szeged alapcélja a BL-ben, hogy továbbjusson a csoportjából, amelyben pillanatnyilag a második helyet áll a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev klubja, a lengyel Kielce mögött. Most a Nagy Kornéllal felálló Dunkerque lesz az ellenfél, és egy újabb siker esetén nemcsak a sereghajtó ukrán Motor Zaporizzsja, hanem a francia csapat is leszakadna, azaz a továbbjutás már a magyar együttes kezében lenne.

A női BL-ben a címvédő Győri Audi ETO KC már biztos csoportgyőztes és középdöntős, ugyanakkor azt még nem lehet tudni, hogy a mindkétszer legyőzött dán Viborg mellett mostani ellenfele, a horvát Lokomotiva Zagreb vagy a svéd Sävehof megy még vele együtt a 12 közé. Az egymás elleni pontokat a csapatok magukkal viszik. Ezért a Győrnek Zágrábban is győznie kellene, és jövő vasárnap, az Audi Arénában a Sävehof ellen is, hogy a maximális nyolc ponttal folytathassa a középdöntőben. Az ETO október 19-én 32-23-ra verte a Lokomotivát, de most már a várandós Görbicz Anita nélkül lép pályára.

A női EHF Kupában az Érd szombaton és vasárnap is találkozik - jó továbbjutási esélyekkel - a pályaválasztói jogáról lemondó svájci Nottwillal, ugyanakkor a Dunaújvárosnak meggyűlhet a baja a Vardar Szkopjéval főleg amiatt, mert a visszavágót rendezik jövő vasárnap a macedón fővárosban.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a női KEK-ben vigasztalódhat azok után, hogy viharos körülmények között - óvások és fellebbezés után - kiesett a BL selejtezőjében. A zöld-fehéreknek kötelező továbbjutniuk a szerb Jagodinával szemben, ehhez kell most komoly előnyt szerezniük a jövő szombati visszavágóra.

A magyar csapatok hétvégi programja

szombat

Férfi BL, C csoport, 5. forduló:

Vardar Szkopje (macedón) - MKB-MVM Veszprém 19.00

Női EHF Kupa, 3. forduló, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:

Érd-Nottwil (svájci) 15.30

Dunaújvárosi Kohász KA - Vardar Szkopje (macedón) 18.00

Női KEK, 3. forduló, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Zork Jagodina (szerb) 17.00

vasárnap

Női BL, C csoport, 5. forduló:

Lokomotiva Zagreb (horvát) - Győri Audi ETO KC 18.00

Férfi BL, D csoport, 5. forduló:

MOL-Pick Szeged - Dunkerque (francia) 16.00

Női EHF Kupa, 3. forduló, a 16 közé jutásért:

Nottwil (svájci)-Érd, Érd 15.30