Két gól az utolsó percben, így kell fordítani

2014.11.15. 20:40
Sokat fognak még beszélni a Veszprém BL-meccsének utolsó percéről, mert ilyen fordítás nem sokszor van. 24-23 lett a vége.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában az MKB-MVM Veszprémre nehéz idegenbeli feladat várt, hiszen a Vardar Szkopje a magyar bajnokhoz hasonlóan eddig veretlen volt.

A SEHA-ligában idén találkoztak már, és akkor a magyarok nagyon simán nyertek (31-23), de ennek a meccsnek most sokkal nagyobb tétje volt.

Ennek megfelelően nagy erővel kezdett a Veszprém, 7-3-ra ellépett Mikler bravúrjaival és Ilics valamint Zeitz góljaival.

A hazaiak innen egyszer felzárkóztak és 8-8-ra egyenlítettek, onnan azonban Zeitz és Ugalde gyors gólja továbbvitte a csapatot. A félidőre is megmaradt a kétgólos előny. (13-11)

A fordulás után szívósan ragadt a Vardar, a 43. percben nemcsak utolérte a magyarokat, meg is fordította a meccset, és először vezetett. A 18-17-es állás két labdavesztés és két gyors gól után alakult ki.

Az utolsó tíz percre 21-20-szal fordultak a csapatok, Ugalde a szélről megtalálta a rést, majd Ilics következett egy szerencsés góllal, akinek a második félidőben ez volt az első pontos lövése.

A szerb átlövő labdaeladása után Gulyás visszaszerezte a labdát a felezővonalnál, az izlandi bírók érthetetlenül adtak ezért hetest és kétperces büntetést is. Brumen belőtte.

Az emberhátrányos támadásnál labdát szereztek egy vitatott helyzetben, és az üres kapuba passzolták be. 23-22-re vezetett ezzel a Szkopje, Brumen hetesét Mikler kiütötte, és ez volt az igazi fordulópont, mert Chema az utolsó perc elején egyenlített.

Ugalde labdát szerzett Brumentől, a szlovén visszarántotta - ezzel egyértelműen ő lett a bűnbak - a kiugró szélsőt a félpályán, piros lap jött és büntető.

Ilics ezt bevágta, a Vardarnak tíz másodperce maradt, egy távoli bomba kijött Miklerről, a hatosra bevetődő játékos azonban mellé pöccintette, így nyerte meg ötödik meccsét is Carlos Ortega csapata a Bajnokok Ligájában. Nagy győzelem volt.