Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Már Győrben készül a magyar női kéziválogatott

2014.11.25. 11:31

A várandós Görbicz Anitával kiegészülve kedden délelőtt, Győrben megkezdte a közvetlen felkészülést a jövő vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

A csapattól származó információ szerint Németh András szövetségi kapitány napi két edzést vezényel, de ezen kívül videózások és konditermi tréningek is szerepelnek a programban. A héten lesz színházlátogatás, valamint a csapat átutazik Bécsbe az adventi vásárra is.

A tréner korábban Görbicz Anitáról elmondta, hogy a győri irányító ott lesz a válogatottal végig a torna során a stábban, mivel az ő hozzáállása, kisugárzása rendkívül pozitívan hat a csapatra.

Szombaton Ausztria, jövő csütörtökön pedig Franciaország ellen játszik felkészülési meccset az együttes. Az osztrák elleni találkozót követően két nap szüntet kapnak a játékosok.

Az Eb-n a magyarok az oroszokkal, a lengyelekkel és a spanyolokkal találkoznak Győrben. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe, amelyben még a norvég-dán-román-ukrán négyes legjobb három csapata szerepel majd.

A magyar női válogatott 18 fős Európa-bajnoki kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Fehérvár KC)

balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok-Galérius Fürdő), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)

balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Klivinyi Kinga (Érd), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA)

irányítók: Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), Temes Bernadett (Tus Sies Metzingen), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár)

beállósok: Mayer Szabina (Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)

jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)

jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)