Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Éremért mennek a horvátok a női kézi Eb-n

2014.11.26. 11:53

Érmet szeretne nyerni a magyarokkal társházigazda horvát női kézilabda-válogatott a jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokságon Vladimir Canjuga szövetségi kapitány szerint.

A szakember az európai szövetség honlapjának elmondta, szeretnének kikerülni az elmúlt évtizedekben sok sikert elérő horvát férfi válogatott árnyékából, és nemcsak a mostani kontinensviadalon akarnak jól szerepelni, hanem majd a 2016-os riói olimpián is.

"Az elődöntő reális cél számunkra, és akkor két meccsünk lesz, hogy a dobogóért harcoljunk. A hazai csoportmeccseken és a középdöntőben kell úgy szerepelnünk, hogy jegyünk legyen a budapesti végjátékra" - jegyezte meg Canjuga.

A 18-as Eb-keretből tíz játékost ad a két horvát Bajnokok Ligája-csapat, a középdöntőről egyaránt lemaradt Lokomotiva Zagreb és Podravka Koprivnica, míg a BL-ben címvédő Győri Audi ETO KC-ból Jelena Grubisic és Vesna Milanovic-Litre került be.

A horvátok Varasdon a svéd, a német és a holland válogatott ellen lépnek pályára, és ha a legjobb háromban végeznek, akkor a zágrábi középdöntőben a montenegrói-francia-szerb-szlovák négyes legjobb három csapatával szemben folytatják.