Auguszta
-7 °C
0 °C

Milyen erős csapatok jönnek szembe a női kézi-Eb-n, és mikor?

2014.12.01. 16:26
A magyar női kézilabda-válogatott vasárnap mutatkozik be Győrben az Európa-bajnokságon. Megnéztük, mit játszottak a csoportbeli ellenfelek a felkészülési meccseken.

A mieink az osztrákokat verték magabiztosan (38-24), akik nem jutottak ki, és most a földrész középmezőnyéhez tartoznak. Az utolsó edzőmeccsünk csütörtökön jön a franciákkal, akik a másik ágon játszanak, vagyis leghamarabb az ötödik helyért, illetve az elődöntőben jöhetnek szembe.

Első ellenfelünk - a már említett vasárnap, 20.30-tól -, az orosz válogatott a hollandokkal kötött le két meccset, előbb 29-29-es döntetlent játszott, majd 27-25-re kikapott tőlük.

Mivel a magyar válogatott stílusa most hasonló lesz a hollandokéhoz - ők is a másik ágon vannak -, vagyis próbálunk gyors támadásokat vezetni, joggal bízhatunk abban, hogy a nagy testű oroszokra nekünk is sikerül majd rákényszeríteni az akaratunkat.

A második meccsen, jövő kedden a lengyelek jönnek, akik a legutóbbi vb-n a franciákat verve a négy közé jutottak. Ők most a braziloktól 33-22-re kaptak ki, Tunéziát ellenben 30-11-re verték.

Csoportbeli harmadik ellenfelünk jövő csütörtökön Spanyolország – őket vertük a legutóbbi Eb-n és vb-n is - szintén játszott a vb-győztes brazilokkal, és 24-20-ra alulmaradt. Tunéziát ellenben ők is jól elverték, 32-21 lett a vége.

A norvégokkal és dánokkal csak a középdöntőben találkozhatunk, a két ország a Möbelringen Kupán egymással is összemérte az erejét, ők a B-csoportban Debrecenben is játszanak egymással.

A dánok 24-21-re nyertek, és hibátlan mérleggel az övék lett a kupa is. A franciákat 26-23-ra verték, a szerbeket 32-20-ra.

A 2012-ben Eb-második norvégok 21-20-ra nyomták le a franciákat, a vb-döntős szerbeken - hazai pályán játszottak a vb-n - ők is átrohantak, és 30-18-ra nyertek.

Szintén a középdöntőben jöhetnek a románok, ők kétszer a németekkel meccseltek, előbb 27-23-ra, majd 26-23-ra verték őket.

A németektől a tavalyi vb-n egy góllal kaptunk ki (26-27), a románoktól néggyel (17-21).

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!