Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyeddöntős Eb-szereplést várnak a románok

2014.12.02. 14:34

A nyolc közé várja csapatát Gheorghe Tadici, a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. A szakember az európai szövetség honlapjának kedden elmondta: az elmúlt időszakban nem úgy szerepeltek, ahogy elvárták tőlük, a 2012-es Eb-n és a tavalyi világbajnokságon csak tizedikek lettek, de most szeretnének előrébb, a mezőny első felében végezni.

Hangsúlyozta, egyértelműen a 2016-os riói olimpiára való kijutás a fő cél. A mostani Eb a nyolc, a jövő évi vb-n pedig az első hat közé igyekeznek kerülni, mert akkor részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornán.

Tadici bízik benne, hogy a rutinos játékosai - például Aurelia Bradeanu, Paula Ungureanu vagy Valentina Elisei - jól együtt tudnak dolgozni a fiatalokkal, Denisa Deduval és Gabriela Perianuval.

A román válogatott a hétvégén Németországban játszott két mérkőzést, 27-23-ra és 26-23-ra nyert. Cristina Neagu összesen 19-szer volt eredményes - 14-es és 5-ös leosztásban - noha térd- és vállpanaszokkal küzd. Utóbb azt mondta: biztosan játszani fog az Eb-n.

"Nagyon kemény csoportba kerültünk a norvégok, a dánok és az ukránok mellé, de optimistán várom a tornát" - jegyezte meg Tadici.

Ha a románok a debreceni csoportban az első három között végeznek, ugyanott játsszák a középdöntőt a magyar-orosz-spanyol-lengyel csoport legjobb három csapatával. (MTI)