Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A csoportelsőségért játszik a Veszprém és a Szeged is a kézilabda BL-ben

2014.12.06. 08:14

A százszázalékos veszprémiek csak akkor veszíthetik el az első helyet, ha a hátralévő három körben minden meccsükön kikapnak, a Szegednek az eddig hibátlan Kielcét kellene úgy legyőznie, hogy az eredmény számukra jobb, illetve kedvezőbb legyen, mint 37-32. Ennyi volt ugyanis az október 4-i, kielcei meccs végeredménye a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev vezette lengyel klub javára, írja az MTI.

A Szeged helyzete javult azzal, hogy csütörtök este a Schaffhausen döntetlent játszott az Aalborggal, ezzel eldőlt, hogy a szegediek csoportjukban az első vagy a második helyen végeznek, így a nyolcaddöntőben csoportharmadik vagy -negyedik helyezettet kapnak, ráadásul a visszavágót hazai pályán játsszák.

A Veszprém a mindig veszélyes német Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában játszik szombat este 9-kor, de már nyeregben érezheti magát, hiszen az utolsó három fordulóban egy pont elég ahhoz, hogy csoportelső legyen, a kieséses szakaszban végig élvezhesse a hazai pálya előnyét.

A magyar bajnok számára sokkal inkább az a tét, megőrzi-e az imázsát, hogy szinte legyőzhetetlen. Ebben a szezonban még egy meccsén sem veszített pontot, sem a BL-ben, sem a regionális SEHA Ligában, sem a magyar Szuperkupában. A Veszprém október 4-én remek második félidei játékkal 27-24-re győzte le a Löwent.

A szombati program, 8. forduló

    D csoport:
MOL-Pick Szeged - Kielce (lengyel) 16.30
    Az állás: 1. (és már nyolcaddöntős) Kielce 14 pont/7 mérkőzés, 2. (és már nyolcaddöntős) Szeged 12/7, 3. Aalborg (dán) 6/8, 4. Motor Zaporizzsja (ukrán) 4/7 (191-195), 5. Dunkerque (francia) 4/7 (165-173), 6. Schaffhausen (svájci) 4/8 (207-239)

    C csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - MKB-MVM Veszprém, Mannheim 21.00
    Az állás: 1. (és már nyolcaddöntős) Veszprém 14 pont, 2. Vardar Szkopje (macedón) 9, 3. R-N Löwen 8, 4. Montpellier (francia) 6, 5. Celje (szlovén) 4, 6. Csehovszkije Medvegyi (orosz) 1

    A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.