Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Itt a kézi-Eb legnagyobb jelenete

2014.12.09. 11:14

A női kézilabda-Európa-bajnokság horvátországi meccsekkel folytatódott hétfőn, és az egyik legszebb jelenet Varasdon volt.

A társrendező horvátok a svédekkel játszottak, és kikaptak 30-28-ra. A svédek egyik legjobbja az átlövő Jenny Ahlm volt, aki öt próbálkozásból három gólt lőtt.

Az egyiket 20-19-es állásnál, amikor rajta volt a megkülönböztető trikó – a bírók mindkét oldalról kiküldtek egy-egy játékost –, vagyis éppen vészkapus volt. Bátran betört és be is fejezte az akciót, majd látta, hogy a gyors középkezdés után esélye sincs, hogy lefusson, és a helyére a valódi kapus érkezzen, ezért beállt a kapuba.

Ha már ott volt, gyorsan ki is ütötte Maja Zebic egyébként nem túl rossz kísérletét. (Zebic volt a horvátok legeredményesebb játékosa hat találattal.)

A svédek ezzel a megoldással emberelőnyben támadhattak és védekezhettek. A következő támadásból gólt lőttek, amivel 22-19-re vezettek, ekkor, jó tíz perccel a vége előtt alapozták meg a végső győzelmüket.

A magyarok kedd este a lengyelekkel találkoznak, a továbbjutás szempontjából létfontosságú meccsen. A vészkapusos megoldást a magyarok is alkalmazták az oroszok ellen, nem ilyen jó hatásfokkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!