Nem hibáztunk még hetest a női kézi-Eb-n

2014.12.11. 10:27

A magyar női kézilabda-válogatott már továbbjutott, és este a már szintén továbbjutó spanyolokkal játszik, a pontot pedig átviszi a középdöntőre, ezért különösen fontos, hogy ne veszítsünk.

Az elmúlt két találkozón megvertük az olimpiai bronzérmest. Két éve az Európa-bajnokságon egy sokgólos meccsen nyertünk 32-31-re, Tomori akkor 12 gólig jutott. A legutóbbi vb-n átlag feletti védekezéssel 28-21 lett a vége a nyolcaddöntőben. Akkor Navarro kapusnak nem volt jó napja, míg nekünk szinte minden bejött az első félidőben, hiszen 17-12-re vezettünk.

Ha az eddigi statisztikákat végignézzük, szembetűnő:

  • A magyar beállók nem hibáztak lövést. Tízszer kerültek helyzetbe az oroszok elleni döntetlenen (29-29), és a lengyelek fölényes legyőzésekor (29-23).
  • Mayer hét, Szamoránsky két, Mészáros egy gólt jegyzett.
  • Hetest sem hibázott még a csapat – a franciák és a dánok hibátlanok még rajtunk kívül -, Kovacsics és Triscsuk összesen tizenegyszer volt eredményes büntetőből.

A spanyolok ellen is folytatni kellene ezt a kiemelkedő teljesítményt, kivált, mert a spanyol kapusok eddig nem hárítottak egy labdát sem hetesből, hat gólt kaptak.

A mieink közül egyébként a jobbszélső, Bognár-Bódi Bernadett volt a legtöbbet pályán, de csak 15 másodperccel előzi meg a másik szélen és irányítóban is egyaránt használható Kovacsics Anikót.

A spanyoloknál az átlövő Marta Mangue neve mellett van a legtöbb játékperc, ő amúgy tízgólos, ezzel a második legeredményesebb játékos a szélső Martin Carmen mögött, aki 18 gólt jegyzett eddig. 13-szor a hetesvonalról volt pontos.

A magyar oldalon Triscsuk 10 gólos, Kovacsics valamint Tomori 9-9 találatot ért el.

A két válogatott meccse 20.30-kor kezdődik, az m1 valamint az Index is közvetíti.