Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 18 éves kézis, aki hozta a román meccset

2014.12.14. 11:10

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András az Európa-bajnoki középdöntő első meccsén gondolta úgy, hogy ki kell próbálnia Tóth Gabriellát. Be is nevezte Klivinyi Kinga helyére.

Végül a 18 éves mosonmagyaróvári irányító lett a meccs hőse, Szucsánszki Zita is áradozott róla, hiszen a hajrában duplázott, és kiharcolt mellé még egy hetest, valamint egy kétperces büntetést is.

Három lövéséből kettő pontos volt, a megkapott 17 perccel maximálisan élt. Az utolsó 10 percet 4-2-re nyerte Magyarország - a meccset 17-19-ről fordította meg 20-19-re -, Tóth abszolút meccset befolyásoló erő volt, akin egy pillanatra sem látszott a megilletődöttség.

Ráadásul valamelyest kényszerből is kellett lőnie, mert a többiekből már hiányzott a dinamika, Tomorin például annyira látszott a fáradság, hogy lépni is alig bírt lecserélése előtt.

A játékos edzője, Róth Kálmán előre mondta, Tóth nem fog megijedni, sokkal vagányabb annál.

"Csak ösztönzött, hogy a románok kapusa, Ungureanu olyan jól véd. Mert így nekem kellett megmutatnom, hogy ő is sebezhető, és be is mentek a labdák. Azért küldött a pályára a kapitány, hogy bátran lőjek. Megtettem. A hetesnél nem volt semmi különleges, volt egy kis hely a védők között, oda befúrtam magam."

A magyar csapat adatlapján bővebben is bemutatják, ki ő, a kedvenc énekesnőjét pont úgy hívják, ahogy őt is.