Még a dán vészkapusnak se tudtunk gólt lőni

2014.12.16. 10:06

A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában a dánok 23-20-ra verték a magyarokat. Az eredmény nem tükrözi, mekkora különbség volt a két csapat közt, hiszen Kiss Éva 20 labdát fogott 43 kísérletből, míg a másik oldalon a dán kapus, Sandra Toft 30 próbálkozásból 13-at.

Dinamikában nagy volt a különbség, de a dánok 45 percen át tartó kapuslevitele meglepte a mieinket, és ez a sokkhatás és gyámoltalanság támadásban sem akart múlni.

Volt egy alkalom, amikor a vészkapus-irányító, Kristina Kristiansen bentragadt a kapuban, de ezt sem tudtuk kihasználni.

Kristiansen a vészkapus, és labdát fog

Erdősinek lement a szélre a labda, de ahelyett, hogy a lábához lőtt volna, ahogy a vészkapusnak kell, hiszen a mezőnyjátékosok lábbal lényegesen ügyetlenebbek az eredeti kapusoknál, a kezéhez lőtt.

Természetesen Jan Pytlick kapitány fejében meg sem fordult, hogy változtasson, hiszen ezzel a stratégiával lőtt legalább nyolc könnyű gólt, miközben csak kétszer voltunk képesek kihasználni, hogy üres a kapu. Ebből egyszer már mindegy volt, mert öt perc volt hátra, és négy gólra zárkóztunk fel vele.