Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Még a dán vészkapusnak se tudtunk gólt lőni

2014.12.16. 10:06

A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában a dánok 23-20-ra verték a magyarokat. Az eredmény nem tükrözi, mekkora különbség volt a két csapat közt, hiszen Kiss Éva 20 labdát fogott 43 kísérletből, míg a másik oldalon a dán kapus, Sandra Toft 30 próbálkozásból 13-at.

Dinamikában nagy volt a különbség, de a dánok 45 percen át tartó kapuslevitele meglepte a mieinket, és ez a sokkhatás és gyámoltalanság támadásban sem akart múlni.

Volt egy alkalom, amikor a vészkapus-irányító, Kristina Kristiansen bentragadt a kapuban, de ezt sem tudtuk kihasználni.

Erdősinek lement a szélre a labda, de ahelyett, hogy a lábához lőtt volna, ahogy a vészkapusnak kell, hiszen a mezőnyjátékosok lábbal lényegesen ügyetlenebbek az eredeti kapusoknál, a kezéhez lőtt.

Természetesen Jan Pytlick kapitány fejében meg sem fordult, hogy változtasson, hiszen ezzel a stratégiával lőtt legalább nyolc könnyű gólt, miközben csak kétszer voltunk képesek kihasználni, hogy üres a kapu. Ebből egyszer már mindegy volt, mert öt perc volt hátra, és négy gólra zárkóztunk fel vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?