Erzsébet
1 °C
4 °C

Cáfolják a a magyar-dán utáni incidenst

2014.12.17. 15:22

A női kézilabda Európa-bajnokság szervezőbizottságának vizsgálata szerint semmiféle incidens nem történt a hétfői magyar-dán mérkőzés után a kispadoknál.

A hazai szövetség közleményben emlékeztetett arra, hogy a dán sajtóban, majd a magyar médiumokban is megjelentek olyan információk, melyek szerint a debreceni találkozó után Sandra Toftot, a dánok kapusát, miközben a kispadon ült, a szurkolók leköpdösték. Az Eb szervezőbizottsága az MKSZ megbízásából megvizsgálta az esetet, és kiderült, hogy semmiféle incidens nem történt a kispadoknál - olvasható a tájékoztatásban.

Az MKSZ és a szervezőbizottság jelzi, hogy a kispadok mögötti szurkolói zóna a cserejátékosoktól túl messze, mintegy nyolc méterre kezdődik, ráadásul a kispad nagy része mögött a statisztikai asztal található. A közleményből az is kiderül, hogy a dánok semmiféle panaszt nem jeleztek sem a zsűrinek, sem az Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF), sem a szervezőknek, sem csapatkísérőjüknek.

Az MKSZ szerint a norvég csapat sem tud semmi olyantól, amitől tartana. A magyarok ma este 20.30-kor mérkőznek a norvégokkal. (MTI)

A középdöntő I. csoportjának állása: 1. (és már elődöntős) Norvégia 8 pont, 2. Dánia 5, 3. Spanyolország 4 (102-99), 4. Magyarország 4 (95-92), 5. Románia 3, 6. Lengyelország 0

A mai utolsó forduló programja:

Lengyelország-Románia 16.00

Spanyolország-Dánia 18.15

Magyarország-Norvégia 20.30