Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Norvég-spanyol döntő lesz a kézi Eb-n

2014.12.19. 22:17

Az olimpiai bajnok norvég válogatott legyőzte a svéd csapatot a pénteki második elődöntőben, így a spanyolok után bejutott a vasárnapi fináléba a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon.

A norvégok - akiknél többen betegen vállalták a játékot - 6-3-as rohammal kezdtek, a svédek időkérésük után voltak képesek hatékonyabban játszani, de így is csak a különbséget tudták tartani. Az olimpiai bajnoknál sokszor sikerült helyzetbe hozni a győriek légiósát, Lökét, ugyanakkor a svédeknél nem akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény, a félidei 11 gólon nyolcan osztoztak.

A folytatásban már egyértelműen a norvégok játszottak jobban, Löke mellé mások is - főleg Mörk és Koren - felzárkóztak a gólszerzésben, míg a túloldalon szinte csak Gullden jelentett veszélyt a kapura. A svédek szakvezetője hiába kért időt a hajrá előtt, játékosai nem tudták megállítani a norvégokat.

A másik mérkőzésen nem játszhatott a montenegrói Suzana Lazovic, akit egy mérkőzésre szóló eltiltással és 2000 eurós bírsággal sújtottak, mert a svédek elleni középdöntős találkozón torkon vágta ellenfelét, és piros lapot kapott.

A spanyolok remekül kihasználták, hogy a montenegrói védelem egyik oszlopa kidőlt, és viszonylag könnyedén tudtak áttörni a falon. Fokozatosan nőtt az előnyük, negyedóra elteltével már 7-2 volt az állás, majd volt 11-4 is. A volt győri Radicevic és Katarina Bulatovic révén sikerült valamelyest csökkenteni a különbséget.

A második félidőben agresszívebbé vált a címvédő, megkezdte a felzárkózást. Negyedórával a vége előtt, 16-13-nál időt kértek a mély hullámvölgybe kerülő spanyolok, és 15 perc után találtak be ismét a Ferencváros légiósa, Pena révén.

Ennek ellenére a montenegróiak nem tudtak három gólnál közelebb férkőzni, mert ők is sok hibával játszottak. Az utolsó öt percben hatalmas hajrát vágott ki a címvédő, és az 59. percben feljött 18-17-re, de a hosszabbítást már nem tudta kicsikarni.

Elődöntő:

Spanyolország-Montenegró 19-18 (13-8)

Norvégia-Svédország 29-25 (13-11)